Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kutle o uhićenju

'Ovo su pokušaji da me eliminiraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je Miroslav Kutle uhićen, osuđen, pa pušten iz policije reakcije se ne stišavaju. Policija ga je uhitila zbog ispitivanja oko slučaja Galinec, a Kutle im je kazao kako o tome zna samo iz medija.

Punih 20 sati Miroslav Kutle bio je u rukama policije. O premlaćivanju Josipa Galinca, uvjeravao je da ne zna ništa. Ležerno i s osmijehom izašao je u pratnji odvjetnika, kao i uvijek, ne pretjerano pričljiv. 'Sramota, manipuliranje i sve drugo', rekao je Kutle te dodao kako ga se pokušava eliminirati iz društvenog i javnog života. Uz brojne sudske procese koji se protiv njega vode, Kutlu se već dugo povezuje i sa slučajem Galinec. Kutle i ekipa navodno su bili zainteresirani za Galinčevo milijun eura vrijedno zemljište u Remetincu, zbog čega je Galinec već imao neugodnih iskustava. Navodno je sve prijavljeno i državnom odvjetništvu, no još nisu reagirali. Galinec je nekoliko puta govorio kako zna tko stoji iza napada na njega, zna i policija. Ispričao bi i na sudu, no pitanje je hoće li do njega doći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Šok 3 još nije do kraja riješen Napadači na Miljuša s njim se kretali na lokacijama koje često posjećuje Slika nije dostupna Policija nudi po 50 tisuća kuna Nagrada za informacije o napadačima

>> 'Kutle je ispitivan zbog napada na Galinca'

'Nisam siguran da u ovom trenutku u Hrvatskoj postoji odlučnost da se na jedan drugi način pokuša riješiti pitanje organiziranog kriminala i korupcije koji je sve prisutan i koji se infiltrirao u sve pore našeg društva', rekao je Josip Galinec, direktor Industrogradnje. Osim slučaja Galinec, sve se više šuška kako je Kutle sinoć ispitivan i o povezanosti s eksplozijom koja je prije šest godina postavljena pod automobil medijskog magnata - Ninoslava Pavića. No, o tome svi šute. Poslova s Kutlom jutros se prisjetio tek donedavni splitski gradski vijećnik, Milivoj Špika koji ga je svojedobno prijavio policiji. 'Bila je riječ o prijetnji dijela ekipe gospodina Miroslava Kutle kad je on preuzimao splitska poduzeća između ostalog i tvrtku Jadran tekstil koja je bila pod mojom ingerencijom, dakle sve četiri robne kuće i moja trgovina. Obzirom da sam imao dva dana vremena da isparim vani, ja sam bio prisiljen obratiti se ministarstvu vanjskih poslova i ne samo zbog toga, već i zbog otuđenja robe koja se nalazila u robnoj kući', rekao je Špika.

No, s tom kaznenom prijavom, kaže Špika, nije bilo ništa. Stoga ga ni ne čudi što je Kutle jučer izašao iz policije nakon nekoliko sati ispitivanja. 'Ovaj jučerašnji događaj smatram još jedinim igrokazom, pa recimo to i hrvatske demokratske zajednice, ali i pravnog sustava u Republici Hrvatskoj koji je sve, samo nije pravni sustav. Onog trenutka kad pravna država bude profunkcionirala, onda naravno da će se mnogi naći sa one strane brave', kaže Špika. A do tada više su u opasnosti oni koji upozoravaju i prozivaju nego reketari i batinaši. Od premlaćivanja Josipa Galinca prošlo je već devet mjeseci, od Dušana Miljuša i godina dana. I svaki put policija ima isti odgovor - kriminalistička obrada je u tijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene