Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće i znaju raditi

Ovo je županija koju bi trebala slijediti čitava Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u utorak u Čakovcu kako bi Hrvatska trebala slijediti Međimurje u načinu rada.

Govoreći na svečanoj sjednici skupštine Međimurske županije povodom dana županije Pusić je naglasila kako županiju najbolje definiraju ljudi, koji su u slučaju Međimurja pokazali kako hoće i znaju raditi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) je pohvalio investicijsku klimu u najsjevernijoj hrvatskoj županiji ističući primjer njemačkog investitora koji je sve potrebne dozvole dobio za samo 11 dana čime je srušen prošlogodišnji rekord od 14 dana.

Pusić: Cilj nam nisu novi porezi nego smanjenje deficita

Govoreći o izvoznom orijentiranom gospodarstvu županije kazao je kako Međimurje ima 2 posto hrvatskog stanovništva, a udio u hrvatskom izvozu od 4,2 postoi u uvozu 1,8 posto.

Posavec je istaknuo pet planova za budućnost: skidanje tereta izgradnje skladišta u zamjenu za dobivanje čakovečke vojarne, opraštanje duga Međimurske županije za izgradnju čakovečke bolnice, dobivanje sredstava za dovršetak dvorane OŠ Orehovica, izgradnja nove zgrade OŠ Pribislavec i izgradnje novog doma zdravlja.

Svečanoj sjednici nazočili su i potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Međimurska županija svoj dan obilježava 30. travnja kao uspomenu na smaknuće Petra Zrinskog i Frane Krsta Frankopana u Bečkom Novom Mjestu 30. travnja 1671. Prije tri godine Sabor je 30. travnja proglasio Spomendanom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene