Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paljenje kontejnera

Ovo je sve veći problem u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svakog dana splitski vatrogasci imaju intervenciju gašenja požara u kontejnerima za smeće. To postaje sve veći problem u gradu.

Zbog noćnog paleža uglavnom plastičnih kontejnera oštećuju se i automobili. Postoji opasnost i za građane. Istražili smo kolike štete trpi gradski proračun, ali i stanovnici.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Najčešće se pali vikendima, za blagdane ili utakmica. Gori smeće u metalnima, a najviše problema stvara palež plastičnih kontejnera.

Paljenje kontejnera noću je nažalost uobičajena pojava, a zbog paleža su vrlo često oštećivani i automobili. Iz splitske čistoće su nam kazali kako su u 2015. zbog zapaljenih plastičnih kontejnera imali štetu od oko 200 tisuća kuna.

I tu nije kraj. Vatrogasci su prošle godine intervenirali čak 366 puta zbog požara u kontejnerima. Šteta je i za gradsku blagajnu, poručuju gasitelji

'To je otprilike dvjestotinjak tisuća kuna na razini godine dakle dosta novaca i to samo po pitanju gašenja požara kontejnera', rekao je Zvonimir Pućo iz Javne vatrogasne postrojbe Split.

U prošloj godini zbog paleža kontejnera oštećeno je i najmanje pet automobila, kažu vatrogasci.

'Opasnost je po građane udišu te otrovne produkte, plinove, jedna velika molba da nastoje da se više ne pale ti kontejneri', dodaje Pućo.

'Građanima savjetujemo da ne parkiraju vozilo u blizini kontejnera', kaže Čepić.

I dodaje moguće počinitelje dojaviti policiji. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene