Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba duga osam godina

Ovo je prvi čovjek u RH koji je dobio spor protiv HEP-ove toplane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sve skupljeg grijanja mnogi građani žele se isključiti s gradskih toplana.

Najnoviji slučaj dogodio se u Karlovcu, gdje su ljudi sami skidali radijatore, ali im računi i dalje stižu. Sa sličnim problemom susreo se i Osječanin Željko Šaravanja. On je prva osoba u Hrvatskoj koja je dobila sudski spor protiv HEP-ove toplane.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna 'Osjećam se prevareno' ŠOKANTNA ISTINA O RAZDJELNICIMA Nigdje nije rečeno da se MORAJU ugraditi!

Naime, u vlastitom poslovnom prostoru Željko Šaravanja više nije htio HEP-ovo grijanje. 'Toplana mi je nekako najviše odskakala, oko 7000 kuna godišnje za grijanje što mi se učinilo apsolutno malo previše', ispričao je Željko.

Prvo im je pisao, ali dobio je samo usmeni odgovor. 'Toplana vam samo govori 'vašim iskopčavanjem srušit ćete sistem cijele zgrade'', rekao je. Zato je unajmio ovlaštenu tvrtku koja mu je uklonila radijatore jer je jedini način da dokaže svoju tvrdnju bio da skine radijatore.

Zbog toga se ostali susjedi nisu smrzavali.' Nikada nikakvih problema nisam imala, toplo je u stanu kao u raju, sve u redu', rekla je Željkova susjeda.

>> HEP se do 2015. rješava 3.500 zaposlenih

Nakon uklanjanja radijatora je počela pravna bitka. 'Oni vam normalno, uredno šalju, a vi koji dobivate ne smijete ih bacati, spaljivati, nego morate fotokopirati, urudžbirati u toplanu i vratiti nazad na taj način', objasnio je Željko te dodao da je to radio osam godina što se na kraju isplatilo. 'Vjerojatno presedan u Hrvatskoj, dobio sam sudski spor protiv toplane', rekao je.

Pravo korisnika da se isključe iz sustava u HEP-u ne osporavaju ako se provede po zakonu. Tarifni kupac na zajedničkom mjerilu toplinske energije može se izdvojiti iz toplinskog sustava uz suglasnost svih kupaca, distributera toplinske energije i opskrbljivača toplinskom energijom. U skladu sa zakonskom procedurom određeni dio kupaca izdvojio se iz toplinskog sustava HEP-toplinarstva u Osijeku. Željku je za to trebalo dugih osam godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene