Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golem i luksuzan

Ovo je najskuplji brod dosad sagrađen u hrvatskim brodogradilištima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodosplit je za francuskog naručitelja sagradio najskuplji brod dosad sagrađen u nekom hrvatskom brodogradilištu. Njegova cijena - 150 milijuna eura.

Brod Piana, klase RO-PAX , jučer je dotegljen remorkerima u splitsku gradsku luku. Po svemu, taj je brod masivan i za Brodosplit to je odlična potvrda njihove sposobnosti projektiranja i izgradnje najsloženijih brodova, a na njihovim internetskim stranicama mogu se vidjeti sve karakteristike tog broda.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Piana, koja će putovati na relaciji Marseille - Bastia na Korzici, ima čak 12 paluba. Brod prima ukupno 750 putnika smještenih u 200 kabina, a opsluživat će ih 56 članova posade u 56 kabina. Šest paluba namijenjeno je za prijevoz vozila, a četiri za prijevoz putnika.

Brod je dug 180 metara, širok 30,5 metara i visok 50 metara. Pokreću ga motori ukupne snage od 38.400 kw i maksimalne brzine plovidbe od 24 čvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene