Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuje Most

PETRINA PORUČIO SVIMA 'Ovo je doslovno maltretiranje građana RH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svađe i nesuglasice u MOST-u - tko je kome što rekao, tko je lagao...

'Ovo je doslovno maltretiranje građana Hrvatske. Ali ne staju oni na tome, oni maltretiraju sve neistomišljenike unutar svojih redova', rekao je Stipe Petrina o kolegama iz Mosta.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

A to su, poručuje - on, kao i zastupnice HRIDA - Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović koje su izgubile pravo glasa u Nacionalnom vijeću jer nisu potpisale za klub zastupnika MOST-a u Saboru.

Dodaje kako je Most 'jedna gnjusna laž koja je nažalost upalila kod birača'.

'Smatram bespredmetnim poziv gospođe Vukovac, članice Nacionalnog vijeća koja je bila na listi, ali nije izabrana u Sabor, da vratim mandat na raspolaganje' Gordana Rusak 'Božo Petrov mi je, kad nismo htjeli potpisati, rekao - ti nemaš pravo glasa. Tko ima pravo glasa? Samo onaj tko razmišlja kao Božo Petrov', ističe Petrina. Problem i svađe u MOST-u povezane su s odlukama Nacionalnog vijeća u kojem ne sjede samo zastupnici.

'Sve ovisi o faraonskim ovlastima Bože Petrova i Nikole Grmoje. Vidite koje su to grupacije, koje su bile u HRAST-u i GROZD-u, U ime obitelji, nisu uspjeli i sad se to oblikovalo u neku demokratsku proceduru nezavisne liste', tvrdi Petrina.

'MOST-u se sigurno ne bi vratio, ti ljudi stalno lažu'

Članica Nacionalnog vijeća Ružica Vukovac zastupnicima koji praktički više nisu dio MOST-a poručila je da vrate mandate. 'Oni se još uvijek mogu predomisliti, oni su išli zajedno pod platformom Mosta. Po meni bi bilo pošteno vratiti mandat Mostu ako ne budu htjeli s nama dalje surađivati', rekla je Vukovac.

Petrijevčanin-Vuksanović: Nudila sam svoj mandat Mostu

Članica stranke Hrida Irena Petrijevčanin-Vuksanović, koja je u Sabor izabrana na listi Mosta, rekla je da je u petak svoj mandat ponudila Mostu, ali oni to tada nisu prihvatili.

'Takvo prozivanje je jako ružno. Ja sam im čak ponudila svoj mandat na raspolaganje u petak, i to ne može nitko od sudionika sastanka osporiti, no to tada nije prihvaćeno', izjavila je Petrijevčanin-Vuksanović.

Tražila je, kako je istaknula, demokratičnost u postupanju pa je kolege iz Mosta sada nazivaju kukoljem. 'Valjda zato što nisam poslušnik. Trebala bih biti odmetnik iako se zalažem za sve ono za što sam se zalagala i do sada', ustvrdila je.

S Ružicom Vukovac ne slaže se Gordana Rusak. 'Moja potpora programu reformi za koje smo od glasača dobili mandat - da, ali potpisivanje lojalnosti klubu u kojem će utjecaj na odluke saborskih zastupnika imati članovi Nacionalnog vijeća koji nisu dobili mandat - ne. Stoga smatram bespredmetnim poziv gospođe Vukovac, članice Nacionalnog vijeća koja je bila na listi ali nije izabrana u Sabor, da vratim mandat na raspolaganje', kaže Gordana Rusak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene