Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno proizvode

Ovo je hrvatska tvrtka čiji posao cvate usred krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo primjera gdje je strani investitor uložio nekoliko milijuna eura, zaposlio više od 300 radnika i uspješno posluje u Hrvatskoj.

U posljednjih osam godina Županja je postala glavni proizvodni centar svjetski poznatog proizvođača kombajna iz Italije. Kako im je to pošlo za rukom, kako su prebrodili ekonomsku krizu i nastavili razvoj, uvjerio se u Županji i predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

U županjskoj tvornici kombajna nikada nije tiho. Strojevi i radnici rade u tri smjene i svi su zadovoljni. 'Plaća redovna, posla ima, što reći drugo', kaže radnik Damir Juzbašić.

Puno se ima reći o uspjehu tvrtke. Talijanski proizvođač kombajna Same Deutz Fahr u županjske pogone Đure Đakovića vratio je život i osigurao posao za 340 radnika. Oni su sada okosnica proizvodnje kombajna.

'Županja je postala proizvodno središte još 2005, ono što se od tada dešavalo je da smo postali središte za nabavu, logistiku i razvoj', ističe Damir Kobaš, tehnički direktor tvornice. Razvoj koji ne prestaje. Interes za kombajne vrijedne i do 250.000 eura sve je veći, a svi idu u izvoz.

'Pa to je jako jako velik osjećaj zadovoljstva jer kad vidite kombajn Deutz Fara na televizijama to stvarno vas ispunjava zadovoljstvom', priznaje Sead Pašalić, kontrolor bojenja. U ekonomskoj krizi oni se nisu utopili.

'Mi smo se pripremili na način da smo povećali internu proizvodnju na osnovu toga smo zadržali radnike, čak smo i povećali broj zaposlenih', naglašava Kobaš. Još više zaposlenih poželio im je i predsjednik. U vrijeme krize svjež, inozemni kapital itekako je dobrodošao.

'Izvozi se, novac ostaje u Hrvatskoj, ljudi dobivaju, čujem i nešto plaće iznad prosjeka, plaćaju se svi porezi, doprinosi', zaključio je predsjednik Josipović. Pridonosit će tvrtka i dalje hrvatskom gospodarstvu. U sljedećoj godini planiraju proizvesti još više kombajna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene