Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na uhićenje

'Ovim činom ste učinili više od bilo koga za nevine žrtve komunizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) pozdravilo je, u današnjem otvorenom pismu ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, uhićenje Josipa Boljkovca nazivajući taj čin prvim slučajem poziva na odgovornost zbog masovnih pogubljenja hrvatskih vojnika i civila nakon Drugog svjetskog rata.

'Vi ste ovim činom prvi u slobodnoj Hrvatskoj dokazali kako zločine jednog režima ne opravdavaju zločini drugog režima, da se žrtve ne poništavaju što nažalost nije jasno niti predsjednicima države', stoji u pismu. Osim traganja za povijesnom istinom, ovim činom učinili ste više od bilo koga za nevine žrtve komunističkog režima koje zaslužuju naše sjećanje i poštovanje, zaključuje se u pismu HDPZ-a ministru Karamarku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin protiv civilnog stanovništva MUP: Boljkovac odgovoran za ubojstvo 21 osobe Slika nije dostupna O uhićenju Boljkovca Kosor: Čudi me reakcija Mesića, Karamarko mu je bio najbolji suradnik

>> Jesu li za Boljkovca trebali specijalci?

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma također je pozdravio današnje uhićenje Josipa Boljkovca izražavajući zadovoljstvo što se, kako ističu, ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike Ive Josipovića o 'pravdi i pravednosti'. Zadovoljni smo što se ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike, Ive Josipovića, o 'pravdi i pravednosti', što znači da je pravda spora ali dostižna, navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene