Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrane razradile taktike

Fimi media: OVDJE će se suditi optuženima za najveću hrvatsku aferu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje suđenje za slučaj Fimi media. Obrane su razradile taktike, optužba će pokušati dokazati da su svi oštetili državu za 100 milijuna kuna.

Slučaj će se voditi iz najveće sudnice Županijskog suda u Zagrebu, a UŽIVO ga možete pratiti na portalu Dnevnik.hr od 9:30.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štedio na dnevnicama Sanader: U 20 godina nikada nisam platio ručak Slika nije dostupna Svjedočio na suđenju Bivši direktor Ine: Ja i Sanader o Fimi mediji nikada nismo razgovarali

'Mozak' operacije, prema USKOK-ovoj optužnici, bio je Ivo Sanader, bivši premijer. "Za Fimi mediu sam spreman kao što sam i za ovo, imam najbolju obranu u Hrvatskoj, imamo najbolje argumente", istaknuo je Sanader.

>> Sanader nekadašnje kolege i prijatelje nazvao kriminalcima

Ali neće biti jednostavno. Nekad bliski suradnici optužili su ga da su na njegovu naredbu morali poslovati s Fimi mediom. Po sumnjama USKOK-a, na taj su način državni proračun oštetili za 100 milijuna kuna.

"Mi nemamo drugog izlaza nego biti spremni. Naravno da su to sve nama vrlo kratki rokovi obzirom na obim predmeta", kaže Jadranka Sloković, Sanaderova odvjetnica. Uz Ivu Sanadera krivnju sutra neće priznati ni njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček te HDZ, prva politička stranka kojoj se sudi u Hrvatskoj.

"Mi krivnju ne priznajemo. Ne priznajemo zato što smatramo da u sudskom predmetu stvari stoje tako da nema elemenata da bi ta krivnja bila dokazana", rekao je Tomislav Penić, odvjetnik HDZ-a. "Ukazat ćemo na proturječne, nedovoljne dokaze, ukazat ćemo da zaključci koje tužilaštvo izvodi nisu logični, nisu uvjerljivi, nisu ni prihvatljivi", tvrdi Tihomir Grubeša, odvjetnik Ratka Mačeka.

Uperiti prstom upravo u Sanadera zato će blagajnica Branka Pavošević, bivši rizničar stranke Mladen Barišić te vlasnica agencije Fimi media Nevenka Jurak. "Naš stav jest obrana istinitim podacima. Dakle, nećemo se moći izgubiti u konstrukcijama", ističe Ivo Farčić, odvjetnik Nevenke Jurak.

"Mi nemamo drugu strategiju nego će se na početku izjasniti da se smatra krivim i ostat kod svega što je do sad iznio", kaže Ante Madunić, odvjetnik Mladena Barišića. "Samo kažu: ali, to nam je rekao Sanader da napravim. To je toliko providno, toliko jeftino", smatra Sanader.

Sedam optuženih. Četvero tvrde jedno - troje drugo. Sutra se otvara spis s više od 70 tisuća stranica. Kreće borba dokazima. Ali, pred velikim sudskim vijećem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene