Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinjski SDP:

'Ovakva hajka nije poznata u novijoj hrvatskoj povijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom uhićenja 51-godišnjega Milivoja Ercega zbog sumnje da je prošli vikend u zgradi, u kojoj uz SDP još nekoliko udruga i privatnika koristi prostore, počinio kazneno djelo bludničenja nad 18-godišnjakom, oglasio se sinjski SDP.

Predsjednica Gradskog odbora SDP-a Nataša Poparić kaže da se stranka ograđuje od toga događaja, ali i od pisanja medija u kojima je iznesen i podatak da je riječ o 18-godišnjem sinu poznatoga sinjskog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor Josipa Čulina zbog korupcije Detalji akcije USKOK-a: Josipa Rimac živjela je u zgradi uhićenog poduzetnika, procurili bizarni detalji

'U novijoj hrvatskoj povijesti nije poznata ovakva hajka na jednu političku stranku pa je možemo slobodno usporediti s McCarthyjevim lovom na vještice pedesetih godina prošlog stoljeća u SAD-u', ističe Poparić.

>> Milovao ga po guzi, ovaj prijavio silovanje

'Ne želimo ulaziti niti komentirati jedan događaj za koji postoji sumnja da ima obilježja kaznenog djela jer je to posao onih koji su za to nadležni, a to je pravosuđe', rekla je, dodajući kako 'ne mogu a da ne postave pitanja koja zapravo postavlja kompletna hrvatska javnost - kako se može dogoditi da sve informacije koje je policija u tom operativnom radu prikupila iziđu u javnost; i da je riječ o sinu poznatoga sinjskog odvjetnika i da je riječ o članu te stranke'.

Ustvrdila je kako je javnost obaviještena na neprimjeren način najprije na jednom od hrvatskih portala, a nakon toga i u svim ostalim medijima.

Poparić je također rekla da je riječ o pojedinostima koje su bile poznate samo policiji i koje su u interesu istrage, a u prvome redu žrtve i osumnjičenika, morale ostati tajna.

'Čovjek se mora upitati kome ubuduće prijavljivati kaznena djela, npr. protiv spolnog ćudoređa ili braka, obitelji ili mladeži, a da pritom nije siguran da će paralelnu obradu voditi i ulica', navodi Poparić u priopćenju dostavljenom novinarima, dodajući kako ne upiru prstom na sinjsku policiju jer sa sigurnošću 'znamo da je sa svime bila upoznata i PU splitsko-dalmatinska'.

'Tko je dilao informacije, nećemo utvrđivati mi, već ćemo predstavkom prema ministru i ravnatelju tražiti da to utvrdi interna kontrola MUP-a te da konačno netko stegovno i odgovara', zaključila je Poparić.

Milivoju Ercegu, domaru u zgradi gdje se navodno dogodio događaj, određen je jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludničenja i uporabe opojnih droga, zbog čega mu je SDP zamrznuo članstvo u stranci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene