Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje NCVVO-a

Ovako su skandal s državnom maturom objasnili njezini organizatori!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za provedbu državne mature zadužen je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, iz kojeg je u večernjim satima stiglo priopćenje o skandalu zbog kojeg je ispit iz hrvatskog jezika odgođen.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, koji organizira provedbu državne mature, poslali su službenu reakciju na skandal zbog kojega je odgođen ispit iz hrvatskog jezika.

>> Maturanti: 'Želimo da se odgodi ispit iz matematike!'

Pročitajte i ovo Studenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) bez odvojenog ocjenjivanja Zbog loših rezultata državne mature stiže velika promjena: "Nije u redu da netko padne cijelu maturu sam zato što je pao esej" Slika nije dostupna Procurila ispitna pitanja! Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

>> Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

>> Ovo su trebala biti pitanja na ispitu iz hrvatskog!

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Obavještavamo sve pristupnike da se drugi dio ispita iz Hrvatskoga jezika (test), planiran za provedbu 28. svibnja u 9.00 sati, neće održati u navedeno vrijeme.

Do promjene datuma održavanja ispita došlo je uslijed pogreške ispitnih koordinatora u V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu gdje su učenicima, umjesto ispitnih materijala za prvi dio ispita (esej), podijeljeni ispitni materijali za drugi dio ispita (test) čime je narušena tajnost ispitnih materijala za sutrašnji ispit iz Hrvatskoga jezika i dovedena u pitanje regularnost toga dijela ispita državne mature.

Sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature v. d. ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić donijela je odluku o novome vremenu održavanja drugoga dijela ispita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene