Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VJERUJE PLENKOVIĆU

Ovako ribare hrvatski ribari u Savudrijskoj vali "Nije najugodnije, ali prihvaćamo i to rješenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danilo Latin, profesionalni ribar iz Savudrije, kaže da ribari ih tog kraja imaju puno povjerenje u Vladu i premijera Andreja Plenkovića

"U ovom trenutku nema razloga za nikakav strah. Imamo puno povjerenje u Vladu i očekujem da će i dalje štititi nas ribare u obavljanje naših svakodnevnih radnji na moru", rekao je Danilo Latin, profesionalni ribar iz Savudrije za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

Latin kaže da ne razmišlja o ishodu razgovora Andreja Plenkovića sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom jer u Plenkovića ima puno povjerenje. "Očekujem da će konstruktivno pokušati razgovarati s kolegom iz Slovenije i da će u bilateralnim razgovorima da će tražiti rješenje oko graničnog spora", kaže Latin.

Iako dio slovenskih političara spominje vojsku u zaštiti onoga što je arbitražom na moru dobila Slovenija, Latin se ipak uzda u činjenicu da su i Hrvatska i Slovenija članice NATO-a. "Po pravilima NATO saveza dvije članice ne smiju uperiti cijevi jedna protiv druge. Iz tog razloga ne očekujem da će si Slovenija priuštiti takav luksuz da krši takva pravila kao što si je dozvolila u kršenju međunarodnog prava", kaže Latin.

Opisao je i kako izgleda njihovo ribarenje posljednjih dana u Savudrijskoj vali. "Na žalost mi kad izlazimo na more u pratnji smo hrvatske policije. Nije najbolji ugođaj, ali ako nema boljeg rješenja prihvaćamo i to", rekao je Latin..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene