Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć mladim vozačima

Ovako izgleda svijet kad ste 'pod gasom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući mladi vozači i prije polaganja ispita, moći će vidjeti kako je to voziti pod utjecajem alkohola. Kreće nova edukativna akcija 'Tko pije, taj ne vozi'. Kandidati će uz pomoć tzv. pijanih naočala moći vidjeti - kako alkohol utječe na vožnju.

U svakoj četvrtoj prometnoj nesreći jedna osoba izgubila je život. 'Alkoholizirani vozači skrivili su ukupno svaku osmu prometnu nesreću', rekao je Darko Grac iz Odjela sigurnosti cestovnog prometa.

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Slika nije dostupna Obračun s pijanim vozačima Tri godine zatvora za vožnju u pijanom stanju

>> Kako voziti što jeftinije i uštedjeti čak 20 posto po spremniku

Crna statistika pokrenula je edukativnu akciju u 107 autoškola, 'Tko pije, taj ne vozi'. Polaznici će se u sklopu predavanja susresti s tzv. pijanim naočalama.  Udruga hrvatske autoškole uz pomoć naočala koje simuliraju vožnju u alkoholiziranom stanju moći će steći dojam kako naš vid funkcionira pod utjecajem alkohola.

Tzv pijane naočale simuliraju od 0,8 do 1,5 promila alkohola u krvi. Vozači sa sličnom, ili nešto većom koncentracijom alkohola u krvi samo u prošloj godini usmrtili su 62 osobe. Ova akcija, tu bi brojku trebala smanjiti.
 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene