Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majci treba skupa terapija

Hrabra Ivana (32): Odbila mirovinu, želi raditi, a njezina kći ima samo jednu želju

Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ivana Tojčić ne želi biti invalid (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petra Tojčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
U blagdansko vrijeme svi smo puni želja. Jedna je djevojčica iz Osijeka poželjela šetnju uz Dravu sa svojom majkom, no između želje i djevojčice stoji velika prepreka - majčina bolest.

Osječanka Ivana Tojčić (32) prije četiri je godine operirala tumor na kralježnici, a prve liječničke prognoze nisu bile dobre.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

"Kad je vidio (liječnik) poslije operacije da nema pomaka, da ja nemam osjet, nemam pokret, nije meni osobno rekao, ali mojoj obitelji je rekao da se pripreme na to da ću ostati u kolicima i da nikada neću stati na noge", kaže Ivana.

I dobro je da to Ivana nije čula. Dani, mjeseci i godine mukotrpne terapije urodili su plodom. Ivana danas hoda uz pomoć štapa.

Odbila mirovinu

Iako je 90-postotni invalid, odbila je mirovinu. Vratila se na posao u kozmetički salon u kojemu je radila i prije bolesti.

"Imam 32 godine i mislim da trebam imati priliku da budem korisna u društvu. Volim ovaj posao i zato sam odlučila kako god i u ovakvom stanju raditi i šef mi je to omogućio na pola radnog vremena", priča Ivana.

Najveći motiv za oporavak Ivani su njezina djeca i suprug. Ivan sin Ivano kaže kako je njegova mama najbolja na svijetu dok kćer Petra ima samo jednu želju.

"Da se moja mama oporavi da opet možemo ići zajedno u šetnju", kaže Petra

No, tu se mlada obitelj našla pred zidom. Terapija koja bi pomogla Ivani da se trajno riješi štapa stoji oko 200.000 kuna i ne pokriva ju HZZO.

"Neurorehabilitacija robotikom trenutno nije ugovorena s HZZO-om, a privatne klinike koje nude spomenuti postupak nikada se nisu niti javile na natječaj za provođenje zdravstvene zaštite HZZO-a te stoga HZZO nije upoznat sa spomenutom terapijom i trenutno ne plaća spomenuti postupak“, poručuju iz HZZO-a.

Neće odustati

No, Ivana neće odustati, baš kao što nije odustala kada su joj prognozirali da će zauvijek ostati u invalidskim kolicima.

"Kad vam dijete od 9 godina kaže - "mama jesi li svjesna da ćemo ovo ljeto moći šetati uz Dravu", onda vam je to dokaz, koliko je to njima bitno“, kaže Ivana.

Šetnja uz Dravu, tako je blizu, a još uvijek tako daleko, za Ivanu i njezinu obitelj.

Svi oni koji žele pomoći Ivani to mogu učiniti putem broja žiro računa: HR8824840083112361426

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene