Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osobni sukob dvojice liječnika unio nemir među hrvatske građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Kliničke bolnice (KB) "Dubrava" Milan Kujundžić uputio je danas otvoreno pismo medijima s molbom da pismo objave zbog ugleda te bolnice i njezinih djelatnika te svih zdravstvenih djelatnika u Republici Hrvatskoj, a zbog brojnih napisa i izvješća u posljednjih desetak dana o "masovnim ubojstvima pacijenata" na Odjelu za neurologiju KB Dubrava u Zagrebu.

Riječ je o "slučaju" šefa Odjela za neurologiju KB "Dubrava" Anđelka Vrce kojega je liječnik s njegova odjela Željko Klisović optužio da je kriv za smrt ili za teško zdravstveno stanje više pacijenata.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Helena Leko zadobila je ozljede dok je pokušala spasiti svojeg psića Strašna priča iz Dubrave Susjedov pas zaklao joj ljubimca, a njoj izgrizao ruku: "Rekli su da će ga vratiti vlasnicima, ne želimo živjeti u strahu"

Istraga o možebitnim nepravilnostima u radu Anđelka Vrce provodi se po svim osnovama, a uključeno je i Državno odvjetništvo RH.

Kujundžić ističe da "ne kani prejudicirati rezultate istrage povjerenstava i Državnog odvjetništva RH" , ali da smatra da je "sada postalo razvidno da je osobni sukob dvojice liječnika Odjela za neurologiju pretvoren u nešto što je nanijelo nesagledivu štetu ne samo KB 'Dubrava', nego i svim hrvatskim liječnicima, odnosno cjelokupnom hrvatskom zdravstvu, te unijelo nemir među hrvatske građane".

Navodeći da je do toga došlo prvenstveno "zahvaljujući" jednom dnevnom listu, Kujundžić dodaje da je riječ o "senzacionalističkim, tendencioznim", a i "nekim trećim razlozima".

Kujundžić smatra da je KB "Dubrava" iz bivše Vojne bolnice "zadnjih godina prerasla u ponajbolju hrvatsku bolnicu, u kojoj se na najvišoj medicinskoj i etičkoj razini izvode najsloženiji dijagnostički i terapijski postupci koje poznaje suvremena svjetska medicina".

"To je kuća u koju se premještaju najteži i najkompleksniji bolesnici iz svih bolnica diljem Hrvatske, a nerijetko i iz inozemstva, što mogu svjedočiti tisuće pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava", navodi Kujundžić i dodaje da o tomu postoje i brojna priznanja koja je za svoju kvalitetu dobila ta bolnica iz zemlje i inozemstva - od pojedinaca, stručnih udruga, diplomata, pa čak i od Bijele kuće. 

>>Kujundžić: Istraga o "slučaju Vrca" provodi se na svim razinama

>>Milinović očekuje podrobnije izvješće i odluku ravnatelja KB Dubrava o 'slučaju Vrce'


Kujundžić smatra da su za te uspjehe prvenstveno zaslužni - hrvatska Vlada koja je KB "Dubrava" prepoznala kao nešto najbolje u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske i zadnjih godina uložila ogromna sredstva u nabavljanje i kupnju najsuvremenije opreme, te djelatnici bolnice.

Ističući da je riječ o brojnim izvrsnim stručnjacima koji pružaju vrhunsku uslugu, Kujundžić postavlja i pitanje "u ime čega i koga oni bivaju za tren oblaćeni".

Ravnatelj Kujundžić ističe da će povjerenstva KB Dubrava, Hrvatske liječničke komore i Ministarstva zdravstva RH, kao i Državno odvjetništvo RH, istražiti sve navode iz medija i reći što je istina koja je samo jedna i treba ju pričekati.

"Oni koji su blatili KB Dubrava svoje navode će morati dokazati na sudu", stoji u pismu ravnatelja Kujundžića koji poziva novinare da i dalje pišu istinu o medicini i ukazuju na slabosti, ali i da pojedini novinari ne pišu tendenciozno i senzacionalistički.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene