Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Preuzmite odgovornost'

'RESOR ZA KOJI SE NITKO NE TUČE' Otvoreno pismo mandataru Oreškoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sustavu obrazovanja nema se više što rezati, kaže Branimir Mihalinec.

'Očekujemo da preuzmete odgovornost i odaberete kandidata za ministra znanosti, obrazovanja i sporta', poručio je mandataru Tihomiru Oreškoviću u otvorenom pismu predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Slika nije dostupna Nova predsjednica Nada Lovrić Sindikat zaposlenih u srednjim školama dobio novo vodstvo, Mihalinec nakon četiri mandata prepustio dužnost

'Evidentno je da nema 'tučnjave' Domoljubne koalicije i Mosta za sustav odgoja i obrazovanja. Za prosperitet Republike Hrvatske njima je očito najvažnije tko će kontrolirati represivni aparat i prošlost. Zato od Vas očekujemo da Vi preuzmete odgovornost i odaberete kandidata za ministra znanosti, obrazovanja i sporta. To mora biti osoba koja dolazi iz sustava, dobro poznaje sustav i spremna je na promjene', poručuje Mihalinec.

Dodaje kako je potrebno imenovati posebnog pomoćnika ministra za srednjoškolski sustav jer je to preveliko područje za samo jednu osobu.

Mihalinec je u pismu poručio i kako je sindikat otvoren za socijalni dijalog i partnerstvo te da su se spremni odazvati Oreškovićevom pozivu na razgovor.

'S obzirom da su u fokusu ove Vlade reforme, one se često poistovjećuju s rezanjima plaća i otpuštanjima radnika. U sustavu obrazovanja nema se više što rezati. Uvjeren sam kako ćete nastaviti započetu cjelovitu kurikularnu reformu, jer Hrvatska nema vremena svaki put s novom garniturom na vlasti započinjati sve iznova', zaključuje Mihalinec. (VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene