Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog za Pupovca

Otvoreno pismo Luke Mišetića Miloradu Pupovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Ante Gotovine Luka Mišetić poslao je otvoreno pismo dr. Miloradu Pupovcu u kojem mu nudi prijedlog o pokretanju zajednike internetske stranice.

Luka Mišetić u pismu reagira na pisanje novinarke Slavice Lukić u Jutarnjem listu jer je, kako kaže, poimence prozvala njega i novinare za pristranost i neprofesionalnost, čijem se duboko ne slaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto između SDSS-a i HDZ-a Opet dvostruke kolone sjećanja u Jasenovcu: "Jedna kolona je želja svih nas, ali za nju moraju biti ispunjene pretpostavke" Otkriven razlog napada na Milorada Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 iznenađujuće OBJAŠNJENJE Napadač na Pupovca otkrio zašto ga je gađao hranom: "Moja je žena sjedila na kavi..."

>> 'UN-ovi promatrači su prikrili ili uništili topničke dnevnike'

'Smatrali smo i sada smatramo da svaki zločin zaslužuje presudu, ali isto tako smatramo da osuditi nekoga bez dokaza ili osuditi nevinoga jest odmazda, a ne pravda za žrtve. Nadamo se da će se kroz ovo suđenje, utvrditi istina o svim događajima prije, tijekom i nakon operacije 'Oluja', a siguran sam da Vi i Srpsko Narodno Vječe dijelite tu našu nadu', stoji u Mišetićevom pismu.

'Stoga mi dozvolite poštovani gospodine Pupavac da vam kao predsjedniku SNV, tijela koji djeluje kao samouprava Srba u hrvatskoj, ovim putem iznesem jedan prijedlog, Naš ured je putem interneta redovno snimao video i audio prijenos iz sudnice, imamo preko 300 sati snimljenog video materijala na hrvatskom jeziku, i isto toliko na engleskom. Ovaj projekt bi bio od još većeg značaja kada bi ga zajednički financiralo Srpsko narodno Vijeće i Zaklada za istinu o domovinskom ratu Smatram da bi bilo najbolje, kako bi se izbjegle razne pogrešne interpretacije, a pogotovo manipulacije otvoriti posebnu web stranicu na kojoj bi se po danima bile objavljene snimke suđenja, na hrvatskom i engleskom. Na toj stranici osim videa, audia i transkripata sa suđenja ne bi bili nikakvih propagandnih, političkih, ideoloških ili drugih sadržaja, bilo za pojedine osobe, države, nacionalnosti itd.', predlaže Mišetić.

'Na ovaj način možemo svaku (javnu) minutu sa suđenje učiniti dostupnim na internetu za sve građane Hrvatske, i zapravo svakome koji želi točno znati što je dokazano na suđenju u ovom slučaju., jer bi time srpske i hrvatske institucije u Hrvatskoj pokazali zajedničku želju da se javnosti pokaže istina o tome što je dokazano u suđenju Gotovini, bez 'spina' i 'filtara'.

Ako je Srpsko narodno vijeće voljno sudjelovati zajedno sa Zakladom za istinu u ovome važnom projektu, koji će omogućiti javnosti da samo provjeri što je točno utvrđeno u slučaju Gotovina i ostali pred Haaškim sudom, molim vas da mi se obratite putem pisma, telefona ili emaila', stoji u pismu koje potpisuje Mišetić.

Otvoreno pismo Mišetića Miloradu Pupovcu

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene