Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ulaže se planski i sustavno'

Otvorene tri nove područne škole u Virovitičko-podravskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs otvorio je danas jednu obnovljenu i tri novoizgrađene područne škole u Virovitičko-podravskoj županiji.

Za obnovu i izgradnju područnih škola u Orešcu, Lozanu, Starom Gracu i Grabrovnici ministarstvo i Virovitičko-podravska županija izdvojili su tri i pol milijuna kuna.

Područnu školu u Orešcu pohađa 29 učenika, u Starom Gracu ih je 19, u Grabrovnici 14, a u Lozanu samo 10.

Ministar Fuchs je naveo da je u posljednjih sedam godina u Hrvatskoj izgrađeno više od 500 školskih objekata u koje je to ministarstvo uložilo oko četiri i pol milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Radovan Fuchs Nasilje u školi Suverenisti osuli paljbu po Fuchsu: "Zahtijevamo da posjeti profesora u zatvoru i ispriča mu se"

'Nekoliko milijardi kuna osigurano je i za visoko školstvo u okviru kredita koji su dani Sveučilištima, a država je preuzela otplatu tih kredita, 800.000 kuna za zagrebačko Sveučilište, pola milijuna kuna za Sveučilište u Rijeci itd.', rekao je ministar Fuchs.

Virovitičko-podravsku županiju naveo je kao odličan primjer ulaganja u školstvo jer se, rekao je, ulaže planski i sustavno. Naglasio je da je u toj županiji u posljednje dvije i pol godine izgrađeno 20 školskih objekata, uključujući i sportske dvorane te da je za njihovu gradnju iz državnog proračuna utrošeno 46 milijuna kuna.

Ministar Fuchs naglasio je da se srednjoškolsko obrazovanje mora više približiti potrebama gospodarstva.

'To je ono na čemu inzistiramo i vrlo skoro ćemo imati 26 novih programa koji su usklađeni s Obrtničkom komorom i Ministarstvom gospodarstva kako bi se školovali kadrovi koji mogu lakše naći mjesto na tržištu rada', rekao je .

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić naglasio je da je ulaganje u školstvo bez obzira na broj učenika uvijek isplativo te da djeca iz malih mjesta zaslužuju iste uvjete školovanja kao i u velikim gradovima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene