Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorene 58. dubrovačke ljetne igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Božo Biškupić izrazio je zadovoljstvo pripremom Igara te istaknuo kako je Ministarstvo kulture za Igre, odnosno program i festivalsku zgradu izdvojilo 5,700.000 kuna.

Uoči otvorenja 58. dubrovačkih ljetnih igara u festivalskoj palači održana je sjednica Festivalskog vijeća kojom je predsjedao ministar kulture Biškupić. 

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Ministar je pohvalio nakanu da se u glavne probe, koje se tradicionalno održavaju večer prije svečanosti, počnu uključivati i turisti, jer Dubrovnik je, kako je dodao, grad turista i to bi bila potvrda komunikacije grada s njima.

Biškupić je rekao da će na Festivalu ugostiti i dvojicu ministara - slovačkog i litavskog s kojima će potpisati i sporazume o kulturnoj suradnji.

Intendant Igara Ivica Prlender istaknuo je da će Igre dosljedno provesti spoj baštine i suvremenosti, i nacionalne i svjetske.
Pohvalivši održavanje radionice redatelja Joška Juvančića 'Dum Marinu u pohode', ocijenio je da je to svojevrsno uvođenje u 500. obljetnicu Držićeva rođenja 2008.

Prlender je istaknuo i dobar početak glazbenog dijela Igara, jer će na njemu nastupiti ovogodišnji pobjednici uglednog natjecanja 'Čajkovski'. 

Dodao je kako su i dvojica velikih glazbenika, više godina gosti Dubrovnika Gidon Kremer i Vladimir Rjepin, također bili pobjednici toga natjecanja.

U dramskom dijelu programa pripremaju se dvije praizvedbe - 'San ljetne noći' W. Shakespearea u režiji Dore Ruždjak-Podolski, najavljena za 21. srpnja na Lokrumu u izvedbi festivalskoga dramskog ansambla u suradnji sa zagrebačkim HNK. Druga praizvedba manje je poznat Držićev tekst 'Arkulin' kojeg će u parku Umjetničke škole izvesti festivalski dramski ansambl u režiji Krešimira Dolenčića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene