Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje u Dubrovniku

Otvorena festa sv. Vlaha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podizanjem svečeve zastave na Orlandov stup i tradicionalnim puštanjem golubica u Dubrovniku je danas otvorena 1039. Festa sv. Vlaha, dubrovačkog zaštitnika.

Uz brojne okupljene vjernike otvorenju feste nazočili su crkveni dostojanstvenici, nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić, biskup požeški Antun Škvorčević, biskup šibenski Ante Ivas, biskup hvarsko-bračko-viški Slobodan Štambuk, vojni ordinarij Juraj Jezerinac i drugi.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Otvorenju su nazočili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnici i općinski načelnici iz županije, veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj te gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima.

Otvarajući festu, nadbiskup zadarski i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije msgr. Želimir Puljić kazao je kako su grad Dubrovnik i njegov zaštitnik nerazdvojni i u danima mira i u danima teškoća, a njegovu blizinu posebno osjećaju oni najmlađi jer oni znaju da je sv. Vlaho blizu.

Msgr. Želimir Puljić izrazio je zadovoljstvo što je dubrovačka biskupija nedavno dobila i novog biskupa msgr. Matu Uzinića. Sutra, na sam blagdan sv. Vlaha, u 10 sati ispred dubrovačke katedrale bit će služena svečana misa koju će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a nakon toga će uslijediti tradicionalna procesija gradskim ulicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene