Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ove godine i pojačane inspekcije

Hrvati mogu biti još sigurniji u kvalitetu hrane koju jedu: Otvoren novi suvremeni laboratorij u Osijeku

Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Laboratorij, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
S europskim novcem otvoren je novi suvremeni laboratorij za kontrolu hrane u Osijeku. Ministar poljoprivrede, koji je sam bio na otvorenju laboratorija, najavljuje pojačan rad inspekcija ove godine.

Osječki laboratorij radi u još boljim uvjetima. Naime, europski novac odlučili su investirati u laboratorij u kojem će se testirati i analizirati hrana.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Laboratorij je koncipiran da se može odraditi sve od polja do gotovog zdravstveno ispravnog proizvoda.
Na svečanom rezanju vrpce, bio je i ministar poljoprivrede. U zdravstvenu ispravnost i kvalitetu domaće hrane ne dvoji. "Kada govorimo o hrvatskoj hrani, ona je najkvalitetnija koju hrvatski potrošač može kupiti. Sve naše proizvođače kontroliramo na dnevnoj razini", rekao je Tomislav Tolušić.

Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Kad je u pitanju meso, inspekcije su prošle godine provele 14 468 inspekcijskih nadzora. Donesena su 5 023 rješenja za otklanjanje raznih nepravilnosti. Podneseno je 757 optužnih prijedloga te 6 kaznenih prijava. Kontroliralo se i mlijeko i sirevi, ali i jaja.

No, godinu prije jaja se nisu kontrolirala, pa zato potrošači sumnjičavo gledaju na kontrole i inspekcije.

Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

A pravilnim postupanjem s hranom i sami građani mogu učiniti puno. Posebice tijekom visokih temperatura, koje nam tek slijede.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene