444959
444959
444959
444959
444959

Otpad posvađao ministre

  • , 29.07.2016., 20:18
  • Autor:
  • komentara

Nacrt Plana gospodarenja otpadom posvađao je ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića i ministra regionalnog razvoja Tomislava Tolušića.

 
 
 
 
Svađa ministara oko otpada (Video: Dnevnik Nove TV)
Svađa ministara oko otpada (Video: Dnevnik Nove TV)

Nakon što je, zbog nedorečenosti plan skinut s dnevnog reda Vlade, Dobrović je utvrdio da je politički sabotiran, a prst je uperio u kolegu.

Tehnički ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović želi više sortiranja i kompostiranja, a manje velikih odlagališta.

No, nacrt plana skinut mu je s Vlade jer ga treba doraditi. Sabotirao ga je, ustvrdio je, kolega ministar Tomislav Tolušić. Pred kamerama je ipak nešto blaži. 'Prihvaćamo sve sugestije i na razini službi su u redu. Međutim, moramo znati da gospodarenje otpadom pripada u resor mog ministarstva', kazao je Dobrović.

Prozvanog ministra sve je iznenadilo. 'Ja sam prijedlog plana gospodarenja otpadom dobio prije dva sata na mail, evo, prije dva sata sam dobio na mail, toliko o tome koliko ja nešto blokiram', kazao je Tolušić.

'To je neobično. Kao što su ga drugi dobili, tako ga je i on dobio', kazao je Dobrović. Plan gospodarenja otpadom dobio je kritike struke i službenika Europske komisije. U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje se na godinu proizvede 130 tisuća tona smeća, Dobrović želi obustaviti projekt regionalnog odlagališta.

'Nismo radosni što sve završava ili što je sve stalo sad ponovno po ne znam koji već puta', rekao je Milan Kamenko, direktor županijskog centra za gospodarenje otpadom.

'Ministar Dobrović ima druge zamisli za koje smatram da su odlične, da li su provedive u ovom razdoblju, to je pitanje koje postavlja Europska Komisija', kaže Tolušić. Usvajanje plana ministar zaštite okoliša očekuje u kolovozu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se