Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupjele karte

Umjesto 360 kn 1.800 kn: Otočni sabor hitno traži pravilnik o povlaštenom prijevozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otočni sabor od Ministarstva pomorstva traži da se hitno donese pravilnik o povlaštenom prijevozu.

S novim su zakonom poskupjele karte i došlo je do poništenja dosadašnjeg pravilnika. Djelatnici s kopna, koji rade na otoku, više nemaju pravo na mjesečne pokaze. Time se, smatraju, narušava gospodarski razvoj otoka i dovodi u pitanje i opstanak radnika na otoku.

Pročitajte i ovo Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti" Ilustracija Inflacija u eurozoni Od Hrvatske je gora samo jedna zemlja: Pogledajte koliko su rasle cijene u godinu dana

'Pogoduje li ovakva situacija razvoju gospodarstva na otocima. Znači li to da ako nema određenog kadra na otoku ne treba subvencionirati gospodarstvenika za radnu snagu koja dolazi s kopna željna rada na otoku, nego ih treba kazniti?!', izjavio je predsjednik Otočnog Sabora, Denis Barić.

>> Turistička sezona na vrhuncu, a na Šolti NEMA VODE...

'To dovodi u pitanje naše daljnje poslovanje. Prije 1. srpnja mjesečna pokazna karta po radniku je bila 360 kuna, a sada ispada da bi po radniku bila 1800 kuna', kaže Marina Depolo s Dugog otoka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene