Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financiranje projekata, otočne iskaznice

Otočani, jeste li zadovoljni ovim?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije ove je godine za projekte 18 otočnih udruga (prijavilo ih se ukupno 48) dodijelilo 294.500 kuna.

Financijska potpora dodjeljuje se za projekte čije su aktivnosti od interesa za održiv razvoj otoka, a odnose se na poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici, unapređenje kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti te sporta, pojašnjava Ministarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po povlaštenoj cijeni Prosvjed otočana zbog ograničavanja broja odlazaka na kopno Slika nije dostupna Organizirali bakljadu FOTO Otočani protiv ukidanja malog ribolova: To je kao da Slavoncu uzmete ovcu

Nakon provedenog natječaja i ocjene stručnog povjerenstva, odluku o ostvarivanju prava na financijske potpore donio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Na ovogodišnji natječaj stiglo je 48 prijava otočnih udruga.

Otočanima skuplje na kopno od 2015.

Podsjetimo, prema novom pravilniku otočanima se broj odlazaka na kopno po povlaštenoj cijeni ograničava na jednom dnevno.

Pravilnik o otočnim iskaznicama stupa na snagu 1. siječnja 2015. i prema kojem se otočanima ograničava broj odlazaka na kopno, odnosno jednom dnevno, a svi otočani morat će izraditi i nove iskaznice.

'Prosvjedujemo zbog novog Pravilnika o otočnim iskaznicama koji otočane stavlja u podređeni položaj u odnosu na stanovnike s kopna te je kao takav protuustavan, kažu otočni načelnici.

Hrvatski otoci vape za životom!

Načelnik Tkona Goran Mušćet tvrdi kako su otočani zakinuti u odnosu na stanovnike s kopna. 'Nama je more cesta, a trajekt jedini prijevoz. Drugoga izbora nemamo. Novim pravilnikom nam se želi onemogućiti odlazak na kopno, i to samo možemo ići jedanput. Ne samo mi odrasli, nego što je najvažnije ni djeca', ističe Mušćet. (Hina/D.B.)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene