Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajući rezultati

Otkrili su kako sve varaju da bi došli do alkohola!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna 14-godišnja djevojčica je nakon zabave s društvom pala u alkoholnu komu, a roditelje s Hitne svako malo pozivaju zbog pijane djece koja završavaju na ispumpavanju.

Kako bi stala na kraj tom problemu, splitska policija se protiv problema alkoholiziranja maloljetnika bori pojačanom prevencijom.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Domagoj Mikić, novinar Nove TV Pojačani nadzor Inspektori su vrlo aktivni ovih dana, a kazne su paprene: Na meti su im tri stvari

Kontakt policajci ovih dana dijele letke i informiraju trgovce i ugostitelje kako bi se suzbila prodaja alkohola maloljetnicima. Razgovaraju s njima, savjetuju im kako postupati, objašnjavaju im da imaju pravo zatražiti da im osoba dokaže da je punoljetna te da, ako to ne učini, imaju pravo ne poslužiti je. Naime, istraživanja su pokazala kako je unatoč zabranama alkohol dostupan maloljetnicima.

>> Djevojčica (14) se napila i završila u alkoholnoj komi!

I unatoč istaknutim natpisima zabrane točenja alkohola, maloljetnici ipak pokušaju naručiti. 'Imali smo slučajeva i nismo davali piće i nismo imali problema što se tiče toga. Rekli bi im da im ne možemo dati piće i oni bi otišli', kazao je konobar Ante Đelalija.

No, maloljetnici ipak pronađu načina. Ili po piće pošalju nekog starijeg ili nekoga tko izgleda starije ili im netko ipak nekad i proda alkohol. A to su pokazala i istraživanja.

'Pokazatelji u prvom istraživanju su da preko 36 posto djece iskazuje da im je alkohol dostupan', kazao je Paško Ugrina, voditelj odsjeka za prevenciju.

Kontakt policajci kažu da i inače provjeravaju i informiraju po svojim kvartovskim trgovinama i kafićima, a bude i sankcija.

Kazne za pravnu osoba koja posluži maloljetnika alkoholnim pićem su od 30 do 150 tisuća kuna, a za fizička osobu 5 do 15 tisuća kuna. No, iako se čini da su svi dosta informirani o zakonu i sankcijama, maloljetnici ipka pronalaze načine kako da dođu do alkohola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene