Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkazan štrajk zrakoplovnih tehničara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, nakon pregovora u postupku mirenja između poslodavca i sindikata, otkazao je štrajk u velikogoričkom Zrakoplovno-tehničkom zavodu.

Kako je rekao predsjednik sindikata Marijan Luketić, dogovoreno je da se postupak mirenja nastavi do 7. studenog, kada je zakazan sastanak mirovnog vijeća.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Sindikati i predstavnici Ministarstva obrane, kao poslodavca, do tada bi trebali pronaći rješenje za izjednačavanje materijalnog statusa državnih službenika i namještenika i djelatnih vojnih osoba u Zavodu, rekao je Luketić dodajući kako je prvi sastanak zakazan već za 17. listopada.

Ako se do 7. studenoga ne pronađe zadovoljavajuće rješenje, sindikat će poduzeti sve zakonom dozvoljene aktivnosti, poručio je Luketić.

Prosjek plaća djelatnih vojnih osoba u Zavodu iznosi 5.780 kuna, a državnih službenika i namještenika 3.540 kuna, s time da djelatne vojne osobe primaju i 10 do 20 posto dodatka na plaću, dok civili ne.

Prosjek plaće civila sa srednjom stručnom spremom iznosi oko 3.500 kuna, dok djelatna vojna osoba za isti posao dobije u prosjeku oko 4.800 kuna.

Djelatne vojne osobe uz to imaju beneficirani radni staž, pa u
mirovinu mogu ići nakon 20 godina rada.

Zrakoplovno-tehnički zavod u Velikoj Gorici ima tristotinjak
zaposlenih, od čega je samo pet posto djelatnih vojnih osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene