Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaba zainteresiranost

Kompaniji koja je trebala prevesti putnike iz Chicaga u Zagreb zabranjeni letovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovima Swift Aira je FAA zabranila letjeti, objavio je Swift Air na svojoj stranici. Boeing Swift Aira je trebao ovog vikenda prevesti putnike iz Chicaga u Zagreb, ali je let otkazan zbog malog interesa.

'Petnaest minuta prije polijetanja, dok su se već svi putnici ukrcali, a prtljaga je bila spremljena, dobili smo obavijest kako Swift Air neće moći prevesti putnike zbog odluke FAA na koju ne možemo utjecati. Još pokušavamo saznati razlog zaustavljanja našeg rada. Trenutno su svi letovi otkazani i svim putnicima će od ponedjeljka biti vraćen novac', priopćili su iz Swift Aira i ističu kako su 'šokirani okolnostima' cijelog događaja.

Zrakoplov je trebao poletjeti u petak navečer po mjesnom vremenu iz zračne luke Rockford u Michiganu i sletjeti u subotu u Zagreb u 13.40 sati, te u Beograd u 16 sati. Povratak je bio predviđen za nedjelju. U zagrebačkoj zračnoj luci jutros su dobili kratku informaciju da je let otkazan, bez ikakva obrazloženja. Pretpostavlja se da je razlog slab interes putnika.

Air Plus svojim je korisnicima ponudio jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd, što bi bili prvi izravni letovi iz SAD-a za Hrvatsku nakon 20 godina. Tvrtka je za letove namjeravala koristiti zrakoplove Boeing 767s (235 putničkih mjesta) u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Air Plus i Air Swift dobili su dopuštenje za održavanje linije Chicago-Zagreb-Beograd i natrag od 17. lipnja do 29. prosinca. Zasad je otkazan samo ovaj inauguralni let i nije poznato što će biti s linijom u budućnosti. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene