Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkazan mirovni skup potpore Ramushu Haradinaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki mirovni skup potpore haškim optuženicima, bivšem kosovskom premijeru Ramushu Haradinaju te njegovim suborcima Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju, koji se trebao održati u četvrtak, otkazan je na zahtjev samog Haradinaja, priopćio je organizacijski odbor za održavanje skupa.

Haradinaju, Balaju i Brahimaju završeno je suđenje na Haaškom sudu i do kraja mjeseca treba biti donesena presuda. Njih trojicu optužnica tereti da su počinili zločine nad srpskim i albanskim civilnim stanovništvom na Kosovu tijekom 1998. godine na području jugozapadnog Kosova. Haradinaj je bio jedan od vodećih zapovjednika bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ICTY naredio Haradinaju povratak u pritvor Slika nije dostupna Qeku: Spriječit ćemo pokušaj destabilizacije

Također bivši kosovski premijer Agim Qeku izjavio je novinarima da je odluka o otkazivanju skupa, čije su održavanje danima bučno najavljivali kosovski mediji, donesena na zahtjev samog Haradinaja, koji je zatražio otkazivanje kako se ne bi otvorio prostor za pogrešne interpretacije.

Qeku je, na izvanrednoj konferenciji upriličenoj tim povodom, prenio poruke organizacijskog odbora koje su trebale biti izražene i na samom okupljanju, a prema kojima je Kosovo uvjereno u nevinost trojice optuženih i očekuje njihovo oslobađanje na sudu u Haagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene