Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuvajtski tanker kod Omana

Otet tanker na kojem je i hrvatski pomorac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan hrvatski pomorac nalazi se na tanker za prijevoz nafte 'Zirku' koji je otet danas oko 9 sati dok je bio na moru 250 milja jugoistočno od grada Salalaha u Omanu, potvrdio je večeras tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro.

Ministarstvo vanjskih poslova nije moglo potvrditi da je na otetome brodu hrvatski državljanin, 'jer još traje provjera'.

Brazzoduro je rekao da sindikat za sada ima informacije da je brod 'Zirku' plovio iz Bashayera u Sudanu prema Singapuru te da je napadnut s dva gusarska brza čamca iz kojih su napadači pucali ručnim raketnim bacačem i lakim oružjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu'' Ilustracija Predmet spora Nova kriza koja bi mogla eskalirati: Naoružani vojnici upali na tanker, čini se da plovi prema Iranu!

>> SAD: Hrvatski časnik pao na brodu i poginuo

Na brodu se, osim pomorca iz Hrvatske, nalaze po jedan Iračanin, Filipinac i Indijac, dva Ukrajinca, po tri Jordanca i Egipćanina i sedamnaest Palestinaca, rekao je Brazzoduro.

Po podacima iz sindikata, tanker 'Zirku' plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u vlasništvu je tvrtke iz Kuvajta. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene