Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propust u bolnici

Otac opečene bebe: Tri mi dana nitko ništa nije javio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik propust dogodio se u Vukovarskoj bolnici.

Dijete staro jedan dan zadobilo je opekline drugog stupnja, tijekom rutinskog postupka zagrijavanja, kada je došlo do istjecanja vruće vode iz termofora.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Roditelji tek rođenog djeteta u šoku su primili vijest kako je njihovo dijete opečeno i mora biti prebačeno u Osijek. Otac tvrdi kako mu je rečeno da se radi o manjoj nezgodi.

'Javili su mi da se desila neka mala nezgoda i da je opečeno uslijed istjecanja vrele vode iz termofora i da je popustio čep', kaže Božo Parać, otac djeteta.

Iz vukovarske bolnice kažu kako se radi o neželjenom događaju, koji se mogao dogoditi bilo kome i bilo gdje. Za roditelje je to neprihvatljivo.

>> Vukovar: Osoblje bolnice htjelo zagrijati dijete pa ga teško opekli

'Ja sam sigurna da su oni i uplašeni i očajni, nemam što reći. Žao mi je, nitko to nije namjerno napravio. To se moglo desiti bilo gdje, u bilo kojem rodilištu ili kod kuće, ali eto dogodilo se kod nas', rekla je doktorica Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice.

Dijete je trenutačno u KBC-u Osijek i stanje mu je stabilno. Doktori iz bolnice kažu da dijete ima dobar tijek liječenja, dobro reagira na terapiju i oporavlja se.

Otac je zadovoljan reakcijom i skrbi koju je dijete dobilo u Osijeku. Smatra kako se ovakav incident nije smio dogoditi i ogorčen je na postupanje osoblja iz vukovarske bolnice. 'Moj broj telefona bio im je ostavljen skupa s imenom i prezimenom i čudi me da mene kao oca nisu tri dana nisu ni o čemu izvjestili', rekao je razočarani otac.

Ravnateljica bolnice u Vukovaru, pak, tvrdi suprotno. Kaže da su roditelji sve znali na vrijeme. No, sada je to ionako manje bitno. Najvažnije je da se novorođenče, staro samo osam dana, dobro oporavlja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene