Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se službena potvrda

Potreseni otac nestale Francuskinje: "Za nas nema sumnje, Anne-Cecile je pronađena..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Za nas nema sumnje, Anne-Cecile je pronađena'', poručio je njezin otac Michel Pinel nekoliko dana nakon što su pronađene ljudske kosti u Tržiću Tounjskom, mjestu kod kojeg je prije više od tri godine nestala tada 23-godišnjakinja.

Roditelji nestale Anne-Cecile Pinel održali su konferenciju za medije na kojoj su iznijeli svoju uvjerenost da su kosti pronađene u blizini Ogulina pripadale njihovoj kćeri, prenosi francuski list Le Dauphine.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 2 Radi se identifikacija Šok kod Okučana: Čistio šikaru pa pronašao ljudski kostur Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

''Još nemamo službenu potvrdu, ali previše je podudarnosti. Samo je pitanje dana'', rekao je Michel Pinel, otac Anne-Cecile. Naime, na mjestu na kojem su pronađene kosti otkrivene su i čizme, slušni aparatić koji je nosila nesretna djevojka te narukvica za ulaz na festival Memento Demento.

Cilj obitelji Pinel sada je da se ne dopusti da francusko i hrvatsko sudstvo blokiraju osvjetljivanje okolnosti u kojima se dogodila smrt mlade Anne-Cecile. ''Za nas ostaje borba s policijom i sudstvom različitih zemalja'', rekao je Michel.

Podsjetimo, nakon više od od tri godine neizvjesnosti što se na festivalu psihodelične glazbe dogodilo njihovoj kćeri, 7. siječnja ove godine ogulinski su lovci u mjestu Tržić Tounjski pronašli ljudske kosti. Odmah se posumnjalo da su to kosti mlade Francuskinje.

Ustanovljeno je da se radi o ženskom kosturu te su primijećeni tragovi ozljeda. Na lubanji koju su pronašli lovci vidljiv je prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnoj sljepoočnici.

Još se čeka službeno utvrđivanje identiteta u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati. Policija se zasad ograđuje od veze između pronađenog tijela i nestale djevojke, napominjući da se u ovom trenutku može govoriti o pretpostavkama, sve dok se identitet preminule osobe ne utvrdi analizom DNK-a.

Anne-Cecile bila je studentica arhitekture i urbanizma. Posljednji je put viđena 21. srpnja 2014. godine u Tržiću Primišljanskom.

"Utvrđujemo identitet preminule osobe. Vidjet ćemo jesu li ove pretpostavke ispravne, jer tek treba izvršiti usporedbu DNK analize izuzete s kostura s DNK uzorcima iz naše DNK zbirke. Za sada ne znamo o kome je riječ", rekao je Bratić. Kazao je da je obdukcija ljudskih ostataka na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu obavljena te da se čeka analiza DNK-a.

Predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić ispričao je da je grupa lovaca predvođena Krešom Otićem, predsjednikom Lovačkog društva Srnjak iz Tounja, pronašla ljudske kosti i o tome su obavijestili policiju. Kosti su, kažu, pronađene usred napuštenog sela uz jedan put.

Tržić Tounjski udaljen je kilometar i pol od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronioca, lovaca, pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke tada nisu urodile pronalaskom.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bio obilježen kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene