Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOČEKAN U VOJNOJ BAZI PLESO

Tijelo preminulog vojnika stiglo u Hrvatsku, otac neutješan: ''Moj se Mario nikada nije žalio da ga nešto boli...''

Tijelo preminulog vojnika prevezeno iz Litve u RH (Foto: MORH)
Tijelo preminulog vojnika prevezeno iz Litve u RH (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija +0 Tijelo preminulog vojnika prevezeno iz Litve u RH (Foto: MORH) Galerija 1/1 >>
Otac Marija Pavišića (41) preminulog u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a, Slavko Pavišić, rekao je da će vjerovati da mu je sin umro tek nakon što ga vidi. Tijelo preminulog vojnika prevezeno je iz Litve u Zagreb.

''Moj sin Damir i ja smo ga nazvali, bilo je 20 minuta prije 14 sati. Mobitel mu zvoni, ali se on nije javio. Nakon nekoliko sati iza toga došli su dečki iz MORH-a i donijeli su nam strašnu vijest, rekli su da je Mario preminuo oko 14 sati'', rekao je Slavko.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska, ilustracija - 2 tragedija u Velikoj Gorici Tijekom vježbe preminuo vojnik Hrvatske vojske Damir Krstičević (Foto: MORH) Objavio MORH Preminuo pripadnik HV-a ozlijeđen u Afganistanu: ''Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac''

''Samo čekam da ga vidim, da vidim da li je to istina. Mi smo u tolikom šoku i nevjerici. Da je to u Hrvatskoj sjeo bih u automobil i otišao k njemu. Moj se Mario nikada nije žalio da ga nešto boli ili da ima nekih zdravstvenih problema, bio je pravi vojnik koji je u odori obišao cijelu Hrvatsku'', kroz suze je pričao Slavko Pavišić (65) za 24 sata.

''S njim smo se čuli dan prije nego što su nam donijeli strašnu vijest. Bio je tako veseo, govorio je kako mu je tamo jako dobro. Uvjeravao je svoju majku i mene da se ne brinemo, da mu nije teško. Pitao sam ga je li tamo hladno, rekao mi je da je vrijeme slično kao i kod nas, da nema snijega.

''Neobično dugo se zadržao u razgovoru s majkom, govorila mu je da se čuva, on joj je rekao da se ne brine, da mu je dobra hrana, da je zadovoljan sa smještajem. U utorak je moja unuka, Marijevog brata kćer, svome stricu pakirala paket, htjela mu je poslati malo domaćih čvaraka i kobasica. Rekla mi je - dido hajde nađi broj da pozovemo Kiku, tako je odmalena zvala Marija, da ga pitamo na koju adresu da pošaljemo paket'', rekao je Slavko u suzama.

Tijelo preminulog vojnika prevezeno iz Litve u RH

Uz vojne počasti u zagrebačkoj vojnoj bazi Pleso u srijedu, 13. prosinca 2017. godine, upriličen je doček tijela preminulog pripadnika 1. hrvatskog kontingenta koje je transportnim zrakoplovom iz Republike Litve prevezeno u Republiku Hrvatsku, izvijestio je MORH.

Uz obitelj preminulog pripadnika Oružanih snaga RH, koji se nalazio u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dočeku su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, zapovjednik 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ bojnik Mario Mlinarić, počasni vod od 40 pripadnika bojne „Tigrovi“ te pet pripadnika Oružanih snaga Republike Litve, četiri pripadnika posade litavskog zrakoplovstva i četiri pripadnika 1. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti eFP u Republici Litvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene