Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ne bi utjecali na svjedoke

Osumnjičenim kupcima policijskih podataka produljen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladi Rajiću, Igoru Mlinaru i Rudolfu Krpini, osumnjičenima da su od policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića kupovali podatke o tajnim istragama, produljen je istražni zatvor u kojem su od 23. listopada, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Istražni zatvor za Vladu Rajića, Igora Mlinaru i Rudolfu Krpini, koji su osumnjičeni da od policajaca kupovali podatke o tajnim istragama, produljio je sudac istrage Zdenko Posavec kako ne bi utjecali na svjedoke koji još nisu ispitani, rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu

>> Državno odvjetništvo zatražilo dokumentaciju haškog tužiteljstva

Protiv Rajića, Mlinara i Krpine te dvojice prije uhićenih policajaca koji su im navodno prodavali informacije USKOK je pokrenuo istragu u kojoj ih tereti za udruživanje, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na tu zloporabu, davanja mita te posredovanje.

USKOK sumnja da su kupci policijskih tajnih informacija na traženje drugih osoba, za neutvrđenu naknadu, ponekad i bez traženja, dostavljali podatke o tome provode li se protiv njih, ili osoba od njihova interesa, kriminalističke istrage ili tzv. posebne dokazne radnje. Podaci su se, prema pisanju medija, odnosili na neke od najosjetljivijih istraga gospodarskog kriminala. To je, navodno, ugrozilo neke od važnih istraga usmjerenih prema vođama organiziranog kriminala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene