Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičenom za ubojstvo svećenika Rafaja 24-satno zadržavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećku Uzelcu (33), osumnjičeniku za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu, istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić Mušnjak odredila je danas nakon saslušanja 24-satno zadržavanje u pritvoru.

U tom se razdoblju od Županijskoga državnog odvjetništva očekuje podnošenje istražnog zahtjeva, rekla je danas u izjavi za medije glasnogovornica Suda Alenka Laptalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja Slika nije dostupna Župljanka: Mi smo nagovorili našeg svećenika da kupi skupocjeni terenac

U obrazloženju rješenja o zadržavanju navedena je opasnost od bijega, opasnost od utjecanja na svjedoke, te osobito teške okolnosti kaznenog djela ubojstva.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Aleksandar Stanković Močan, koji je prisustvovao današnjem trosatnom saslušanju osumnjičenika, preko glasnogovornice Laptalo najavio je istražni zahtjev najkasnije do sutra u 11 sati.

Boris Gregurić, branitelj osumnjičenoga, rekao je da je Uzelac i danas priznao krivnju.

Od glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Tanje Petrić doznaje se da policija i dalje traga za sredstvom kojim je počinjeno ubojstva svećenika Rafaja. Pretraga u rijeci Savi, na području Novog Zagreba, kao mogućem mjestu gdje bi se ono moglo nalaziti, otežano je zbog visokog vodostaja Save, te je neizvjesno kada će potraga završiti, navodi glasnogovornica.

Svećenik Josip Rafaj pronađen je ustrijeljen 16. ožujka, na Cvjetnu nedjelju, u Župnom uredu u Generalskom Stolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene