Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se čekalo do sada?

Milanović o crkvenoj imovini: Predizborno vrijeme koristimo da bi se nekome dopali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin dogovor s katoličkom crkvom oko naknade za oduzetu imovinu u GONG-u vide kao predizbornu trgovinu, a oporba pita - što se čekalo do sada?

Sa sastanka biskupa i Vlade - tek šturo priopćenje. Slučajno ili ne, dogovor oko rješavanja pitanja povrata crkvene imovine, dogodio se baš uoči sutrašnje crkvene poslanice oko izbora. Dogovoreno je da će Vlada za nekretnine koje ne može vratiti, crkvi tražiti prikladnu zamjenu. Dogovor je nadzirao i Mladen Bajić.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

'Treba raditi na povratku imovine onima kojima je nepravedno oduzeta i to je bila tema jučerašnjeg sastanka, ali nikakve konkretne odluke nisu donesene. Razgovaralo se o definiranju pojma pravične naknade', kazala je premijerka Jadranka Kosor.

>> 'Očekivani komentar, Milanovića smo jedva nagovorili da pozdravi Papu'

Oporba se pita, što se toliko čekalo? Nije sporan ugovor, nego vrijeme rješavanja crkvenog problema. Činjenica je da je 25 dana do izbora.

'To nije nova obveza. Ona je definirana međunarodnim ugovorom koji hrvatsku obvezuje kakav je da je, no zašto nije riješen i godinama traje, to je drugo pitanje. Predizborno vrijeme koristimo svi da bi se nekome dopali. Postoje doduše, različiti motivi. Možda su to mogli napraviti ranije to i tako čeka slijedeću Vladu', kazao je čelnik SDP-a Zoran Milanović.

Ovakve trgovine, kažu u GONG-u, već su viđene.

'Kod nas se uistinu ponavlja praksa iz jednih u druge izbore da vlada na odlasku koristi poziciju koju ima kako bi pokušala ostvariti što bolji rezultat na izborima. Istu smo situaciju imali i prije četiri godine', kazala je Jelena Berković iz GONG-a.

Crkva za sada šuti. Taj tajan dogovor biskupa i Vlade, doveo je sve do ruba ironije. Oglasio se i 'Ppreporod' - sindikat školstva. Apeliraju na premijerku da se osobno založi te u sljedeća tri tjedna riješi pitanje podjele, ne samo crkvene, već i sindikalne imovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene