Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat za Ustavnog suca

Bajić se osramotio izjavom o izvanbračnoj djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Bajić u spornoj izjavi je okarakterizirao izvanbračnu djecu kao onu koju 'nitko ne voli'.

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić u četvrtak je osudila izjavu Mladena Bajića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika i sadašnjeg kandidata za suca Ustavnog suda, u kojoj je okarakterizirao izvanbračnu djecu kao onu koju 'nitko ne voli'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u" Slika nije dostupna Antonija Kovačić Odboru za Ustav pristigla prva kandidatura za Ustavni sud

Bajićeva izjava pred saborskim Odborom za Ustav, Poslovnik i politički sustav, u proceduri odlučivanja o kandidatima za Ustavni sud, vrijeđa dostojanstvo izvanbračne djece i njihovih roditelja, ocjenjuje Milas Klarić u priopćenju te podsjeća na Ustavom zajamčenu jednakosti bračne i izvanbračne djece, odnosno zabranu diskriminacije.

'Državni odvjetnik je kao izvanbračno dijete, njega nitko ne voli'

Iznenađeni smo da je takva izjava uopće bila moguća u javnome prostoru, a pogotovo kad dolazi od osoba koje su obnašale ili se kandidiraju za funkcije u kojima poštovanje ljudskih prava mora biti temeljna vrijednost, kaže se u priopćenju.

Nedopustivo je na takav način stigmatizirati djecu, a takve izjave ne mogu se tretirati ni kao metafora niti kao šala, upozorava pravobraniteljica za djecu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene