Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk liječnika i medicinskih sestara

Ostojić umiruje: Omogućit ćemo svima koji trebaju na operaciju da to i naprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava da će štrajk liječnika i sestara početi 18. rujna zabrinula je sve pacijente koji tih dana imaju zakazane preglede. U vrijeme štrajka, naime, bit će zbrinuti samo hitni slučajevi i oni koji idu na osnovne terapije i preglede. A što s ostalima, pitali smo sve uključene u ovu priču.

Samo hitni slučajevi i operacije obavljat će se tijekom štrajka. Liječnici i medicinske sestre objašnjavaju da će bolnice raditi kao nedjeljom. 'To su osnovne potrebe za zdravstvenom njegom i liječenje bolesnika. Znači, od osnovne terapije, osnovne zdravstvene njege i osnovnih životnih potreba.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?" Novi zahtjevi - 1 Nema mira u zdravstvu Nakon sastanka s liječnicima i obećanja Vlade javili se i ostali: "Ako se taj zakon ne donese i za medicinske sestre, smatram to očiglednom diskriminacijom"

Tu su liječnici i tu smo mi sestre koji će u samom procesu kroz te dane zaključiti i vidjeti po svoj određenoj dokumentaciji što je to hitno, jer hitnoće se moraju obaviti, a što nije hitno, na žalost će morati čekati', kazala je Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara.

>>
Liječnici i medicinske sestre objavili datum štrajka!

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić je kazao da će u bolnicama raditi kao da je nedjelja sve dok štrajk ne bude gotov. Stoga, Udruga pacijenata od ministra Ostojića traži da hitno pronađe način kako te ljude zbrinuti. 'Ako ne može u solidarnom javnozdravstvenom sustavu, tražimo da im se omogući da se na trošak HZZO-a te pretrage i operacije obave u privatnom zdravstvenom sustavu', kazao je Marijo Drlje iz Udruge hrvatskih pacijenata.

S druge strane, ministar Ostojić umiruje: 'Omogućit ćemo, naravno, svima onima koji moraju imati operaciju da to i naprave', kazao je. Sindikati poručuju kako su ministru pružili ruku i dobru volju, samo kako bi došli do rješenja problema. No, ne dogodi li se to ubrzo, štrajkat će do ispunjenja svojih zahtjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene