Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić:

'U slučaju izručenja Vasiljkovića policija će odraditi svoj dio posla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelno vam mogu reći da se realizacija takvih stvari rješava preko Interpola. Siguran sam da će policija svoj dio posla napraviti kako pravila nalažu, rekao je ministar.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da će policija odraditi svoj dio posla u povodu najavljenog izručenja okrivljenika za ratne zločine u Hrvatskoj Dragana Vasiljkovića, zvanog kapetan Dragan, iz Australije, a koje se očekuje do 15. srpnja.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Zgrada sastanka SDP-a - 2 VRUĆE POLITIČKO MJESTO Insajderski izvještaj iz SDP-a: Jesu li svi znali što Milanović smjera?

Ostojić je to rekao, na novinarski upit, na svečanoj primopredaji 60 vozila sa i bez policijskih obilježja nabavljenih u sklopu projekta Schengen Facility Fund za potrebe učinkovitog rada granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske.

'Načelno vam mogu reći da se realizacija takvih stvari rješava preko Interpola. Siguran sam da će policija svoj dio posla napraviti kako pravila nalažu, što znači od obavijesti do realizacije sa svojim kolegama u Australij', kazao je Ostojić, naglasivši da taj dio posla nije u nadležnosti ministra unutarnjih poslova.

Australski sud odbacio žalbu, kapetan Dragan pred izručenjem Hrvatskoj

Odgovarajući na pitanja novinara Ostojić je kazao i da se na sjednici Predsjedništva SDP-a u ponedjeljak poslijepodne neće raspravljati o izbornim listama. Istaknuo je da se te liste rade tako da predsjednik stranke 'u vrijeme kada je to potrebno' predlaže liste glavnom odboru koji ih potom usvaja.

'Prema tome konzultacije oko izbornih lista su moguće, ali uvjeren sam da to nije danas', dodao je. Upitan o nagađanjima da primorsko goranski župan Zlatko Komadina ne želi biti na listi ako na njoj bude i Željko Jovanović, Ostojić je kazao: 'Neka to ostane u fazi nagađanja'. 'Svašta smo se naslušali pa se neke stvari nisu ostvarile pa radije ja o tome ne bih govorio', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene