Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba uvesti red'

Ostojić: Situacija s neplaćanjem je neizdrživa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući dugovanje cijelog niza bolnica veledrogerijama, nekih čak i dulje od 1.000 dana, najavio je da danas o tome ima formalni sastanak u 15 sati, te naglasio kako se 'mora početi uvoditi reda u tom sustavu'.

"Naravno je da je situacija neizdrživa, stoga smo se odlučili za kratkoročne mjere i u drugoj polovini travnja će biti isplaćene obveze prema veledrogerijama, sve one prema lijekovima, krvi, sanitetskom materijalu duže od 365 dana", rekao je ministar Ostojić novinarima prigodom posjeta Klinici za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb u kojoj je tijekom jučerašnjeg dana obavljeno šest transplantacija bubrega. Napomenuo je da KBC Rebro nije među bolnicama s dugotrajnim dugovanjem.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Slika nije dostupna Nagomilani dugovi Predstavnici veledrogerija nakon sastanka u ministarstvu: "Više od 20 bolnica neće dobiti naručene lijekove"

>> Ostojić: Riješio sam stvar s Linićem, veledrogerije će biti isplaćene

S ministrom financija Slavkom Linićem dogovorio sam kratkoročne mjere, podsjetio je ministar Ostojić koji je jučer rekao da će se za to osigurati 284 milijuna kuna.

Upitan o mogućnosti liberalizacije Zakona o zabrani pušenja po austrijskom modelu, ministar Ostojić je rekao da što se njega osobno tiče i Ministarstva zdravlja da zakon ostaje isti, povećan broj sanitarnih inspekcija. O mogućim izmjenama zakona raspravljat će cijela vlada, rekao je ministar. (Hina)


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene