Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija sukladna zakonu

Ostojić Saboru: Vi ste odobrili policijsku akciju u Pučišćima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, na zahtjev Sabora podnio je izvješće o današnjoj policijskoj akciji u Pučišćima na otoku Braču, te je rekao kako je ovu 'policijsku asistenciju opravdao Hrvatski sabor, kada je 2009. godine odobrio Zakon o policijskim ovlastima'.

'Upravo Vi ste odobrili ovu policijsku asistenciju, tj. oni koji su donijeli Zakon o policijskim ovlastima 2009. godine', rekao je ministar Ostojić.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ranko Ostojić nije baš zadovoljan Znakovita poruka utjecajnog SDP-ovca: "Vidiš li prijatelju ona tri čobana?"

'Policija u skladu sa Zakonom na zahtjev suda, državnog odvjetnika ili državnog tijela pruža pomoć ako se prilikom provođenja radnje opravdano očekuje pružanje otpora', citirao je ministar članak 7. Zakona o policijskim ovlastima.

Ministar je pred saborskim zastupnicima podnio izvješće u kojem je istaknuo kako je u ovoj policijskoj asistenciji sudjelovala 73 policijska službenika, od čega je bilo 50 pripadnika interventne policije.

Jedna je osoba uhićena zbog sumnje u otuđenje tuđe pokretne stvari, a 10 osoba je privedeno nakon što su se ispriječili na ulasku u upravnu zgradu Jadrankamena. Protiv njih devet bit će podnijeta prekršajna prijava, a protiv jednog kaznena prijava.

Policijska asistencija završena je u 12:30 sati kada je stečajni upravitelj trajektom napustio otok Brač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene