Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što kažu oni?

Ostojić: Pucam od zdravlja i snage, Jovanović: Ne trčite za mnom, sve sam rekao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rajko Ostojić i Željko Jovanović više nisu ministri u Vladi Zorana Milanovića.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je nakon današnje sjednice Vlade da nije umoran ni razočaran i da odlazi zadovoljan rezultatima koje je postigao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njih čak 8 FOTO Pronađi 'uljeze' u Vladi Slika nije dostupna 'Problem s rezultatima' 'Rekonstrukcija vlade bi mogla dati nove poticaje, mogućnosti i ideje'

'Pucam od zdravlja i snage, ne uzimam nijedan lijek, redovito se kontroliram, molim odlazite na preventivne akcije i budite zdravi kao ja', rekao je Ostojić novinarima nakon sjednice Vlade.

Premijer Zoran Milanović smijenio je danas dvojicu ministara - zdravlja Rajka Ostojića te znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a umjesto njih Saboru će predložiti Sinišu Vargu te Vedrana Mornara. O svojoj odluci Milanović je izvijestio na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima uoči današnje sjednice Vlade.

Na pitanje zašto odlazi i kako mu je premijer objasnio razloge smjene, Ostojić je odgovorio: 'Ne mislite valjda da ću razgovor u četiri oka podijeliti s javnosti.' Dodao je da nije umoran, te za sebe ustvrdio da 'izgleda dosta zdravo i čilo i da svaki dan propješači pet do sedam kilometara.'

Na pitanje je li razočaran, uzvratio je protupitanjem 'Zar vam izgledam razočaran?', a potom dodao da nije, te da će svoje osjećaje podijeliti s najbližima, a ne s javnosti.

Kazao je i da odlazi s velikim zadovljstvom, jer je načinjen Master plan koji su pohvalili Europska komisija i Svjetska banka.

Na pitanje hoće li se u Saboru uključiti u rad nekog odbora, rekao je da će pričekati odluku o razrješenju i potom se uključiti u saborski rad.

Ostojić je zahvalio suradnicima u Ministarstvu zdravlja, a nasljedniku zaželio svako dobro i nastavak započetih reformi.

'Nepristojno je hvaliti sebe, ali...'

Govoreći o svojim i uspjesima svojih suradnika, kazao je kako je nepristojno hvaliti sebe, ali da je dobro čuti ocjene Europske komisije i Svjetske banke koji nas, kako je rekao, ocjenjuju izvrsnim ocjenama.

'Zdravstveni sustav je kompleksan, složen i ne može se lomiti preko koljena. Danas je usvojen Master plan koji smo čekali 20 godina i to je najsloženija ili jedna od najsloženijih strukturnih reformi ove Vlade', rekao je Ostojić.

Potom je spomenuo i preventivne akcije, Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji te objedinjenu javnu nabavu čiju su 'šprancu' preuzela druga ministarstva. Ocijenio je da sanacija ide dobro pa su neke bolnice već 'u plusu' i ne kreiraju se novi dugovi.

Jovanović: Nisam najgori ministar

Za razliku od Ostojića, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je danas također smijenjen, nije bio raspložen za izjave već je novinarima nakon sjednice Vlade rekao da ne trebaju trčati za njim, jer je sve rekao i nema namjeru više ništa ponavljati.

U današnjem priopćenju za javnost, pak, Jovanović opovrgava da je 'najgori ministar u posljednjih 50 godina'. Također, između ostaloga, navodi da mu vlast radi vlasti nije cilj i da će se iz saborskih klupa nastaviti boriti za boljitak učenika, studenata i sportaša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene