Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birokratske prepreke

Ostojić: Bilo bi šteta zabraniti klubove za Zrću, ali Novaljci moraju odlučiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Veljko Ostojić ocijenio je kako u pogledu investicije ‘Brijuni Rivijera’ još uvijek postoji puno otvorenih pitanja koja treba riješiti jer će, naglašava, samo rješavanje birokratskih prepreka omogućiti da u Hrvatsku dođu poznati investitori.

‘Očigledno da prepreke i dalje postoje i ovo što je župan Ivana Jakovčić potencirao za konzervatore pokazuje da postoji puno birokratskih prepreka na putu za realizaciju investicija, u ovom slučaju Brijuni Rivijera’, kazao je Ostojić novinarima uoči sjednice Vlade upitan jesu li uklonjene prepreke za nastavak projekta ‘Brijuni Rivijera’.

Ministar Ostojić naglašava kako taj slučaj treba biti ‘okidač’ da svi zajedno sjednu za stol i razgovaraju o tome na koji način riješiti birokratske prepreke i kako potaknuti investicije.

Pročitajte i ovo Ampule na Pagu (Foto: Dnevnik.hr) do kraja sezone Ministarstvo zabranilo opasni plin kojim se mladi drogiraju, no postoji jedan problem Partijaneri žele zabavu, a Novalja više reda (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Turistička "tvornica novca" ima problem Partijaneri žele zabavu, a Novalja više reda: Komunalni redari turistima pišu 30 kazni dnevno

>> Jakovčić: Konzervatori su htjeli zaustaviti gotovo svaku investiciju!

‘Konkretno za 'Brijuni Rivijeru' mislim da postoji još puno otvorenih pitanja i vjerujem da ćemo nakon njihova rješavanja zaista privući poznate investitore’, kazao je.

'Neka Novalja odluči što će sa Zrćem'

Upitan kako gleda na zahtjeve stanovnika Novalje da se organizira referendum na kojem bi se odlučilo o tome treba li zabraniti noćne klubove na Zrću, Ostojić je kazao kako je dobro da lokalna razina o tome odluči, a on osobno smatra da bi bilo šteta zabraniti ih.

>> U Novalji traže referendum o Zrću: Smetaju im pijanstvo i golotinja

‘Referendum ne znači a priori zabranu. Mislim da je u redu da se mještani izjasne žele li ili ne ono što se događa na Zrću i mislim da je to pravi put da se decentralizirano, na lokalnoj razini, o tome raspravlja. Mislim da je Zrće postiglo ne samo regionalnu nego i svjetsku prepoznatljivost. Osobno mislim da bi to bila šteta, ali definitivnu odluku o tome moraju donijeti samo žitelji, stanovnici Novalje’, kazao je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene