Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO za Dnevnik Nove TV

Ostojić: Hrvatska nije apsolutno sigurna zemlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u razgovoru s Andrijom Jarkom rekao je da Hrvatska nije apsolutno sigurna zemlja. Evo kako je to obrazložio!

Gospodine Ostojiću, dvije bombe u centru Zagreba u samo dva dana. Na društvenim mrežama samoproglašeni komandir otvoreno poziva na terorizam. Koliko smo uopće sigurni danas? Policija je, prije svega, razriješila sve te slučajeve. To je ono što najviše doprinosi osjećaju sigurnosti kod građana i siguran sam da niti jedan ministar niti političar svojom porukom neće građane smiriti. Puno bolje je onda kad policija riješi takve slučajeve, kao što se ovdje dogodilo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Hrvatska je apsolutno sigurna? Nemate straha da bi se mogle ponoviti ovakve eksplozije? Hrvatska nije apsolutno sigurna zemlja i bio bih apsolutno neodgovoran ministar unutarnjih poslova i takvu poruku sigurno neću poslati. Ja moram reći da je Hrvatska zemlja koja je u NATO-u i da je u situaciji da bude meta terorističkih napada. Nije se to dogodilo sad, samo jednom, dogodilo se i ranije. Važno je da smo spremni na takve stvari brzo pronaći počinitelje.

Gdje smo danas u odnosu na godinu dana? Vjeruju li hrvatski građani policiji? Ja mislim da prije svega da razrješenja ovakvih slučajeva pokazuju da se policiji može vjerovati.Podatak da je u prošloj godini bilo 51 ubojstvo i da je njih 50 riješeno, a samo jedno neriješeno sigurno doprinosi tom osjećaju koji građani moraju imati.

Kako vam vjerovati s obzirom na strašne propuste unutar slučajeva kao što su curenje informacija ili onaj još ekstremniji - svodništvo, kada se čovjek koji mora loviti svodnike sam bavio time? Time se zapravo samo pokazuje snaga policije. Ja bih podsjetio da je upravo policija razotkrila one koji su kukolj u našim redovima i to je po meni najbolja poruka. Time se pokazuje spremnost da bez obzira na to o kome se radilo nećemo dopustiti da oni koji su na usluzi kriminalcima budu pripadnici policije. Time se stječe i vraća povjerenje policiji.

A kritike da politički kadrovirate, spominje se 18 načelnika policijskih uprava? Kako je moguće politički kadrovirati u depolitiziranoj policiji? Sve se radi internim natječajem, nitko u policiji nije novi, sve su to ljudi koji su radili tu i prije.

Nakon afere prisluškivanja koja je zgrozila javnost što će biti? Hoće li to biti 'netko se malo zaigrao' pa će to tako završiti ili ćete primjerice istražiti kako je bivši premijer došao do nekih informacija? Činjenica je da je uništen dokument u kojem je glavni državni odvjetnik bio glavni vinovnik i to je nešto što će policija sigurno do kraja istražiti i o tome izvijestiti glavnog državnog odvjetnika.

On je bio apsolutna njihova meta... Sama činjenica da je taj dokument uništen govori o tome je li glavni državni odvjetnik zapravo bio cilj.

Političke ambicije? Sve češće vas se spominje kao kandidata za gradonačelnika Splita. To je završilo 2009. godine.

Nema nikakve šanse da to ponovite? Ja vam kažem da sam 31. svibnja 2009. godine tu priču završio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene