Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava zbog neisplaćivanja doprinosa

Oštetio državu za 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neisplata doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, protiv 38-godišnjeg vlasnika zidarsko-fasadersko-krovopokrivačkog obrta iz Ivankova nedaleko Vinkovaca čime je državu oštetio za više od 1,5 milijuna kuna, policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetnišvu, izvijestila je Policijska uprava (PU) vukovarsko-srijemska.

Tridesetosmogodišnji Ivankovčanin doprinose za 72 uposlene osobe nije uplaćivao u razdoblju od 1. siječnja 2009. do kraja prosinca 2011. godine, pričinivši materijalnu štetu nešto veću od 1,5 milijuna kuna.

Također je utvrđeno da je uposlenicima, protivno Zakonu o radu i Zakonu o čeku umjesto plaće isplaćivao novčane bonove u visini 500 i 1000 kuna.

Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Luke Barunčića kriminalistička istraga nad vlasnikom obrta je pokrenuta nakon prijave zaposlenih da su provjerom u zdravstvenom i mirovinskom fondu otkrili da im tijekom tri godine nisu uplaćivani doprinosi. (Hina)

Pročitajte i ovo Krunoslav Katičić potez Domovinskog pokreta HDZ reagirao na kaznenu prijavu protiv Plenkovića: "Nismo se tome nadali..." Ivan Penava predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića Ništa od koalicije? Domovinski pokret predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene