Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne za nemarne

Ostala su još dva dana: Evo tko sve mora predati poreznu prijavu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još dva dana ostala su za predaju porezne prijave.

Dužni su je ispuniti obrtnici i svi oni koji vode poslovne knjige, radnici koji su primili plaću kod dva poslodavca tijekom prošle godine i oni koji su ostvarili dohotke u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Slika nije dostupna Poslali amandmane Vlada RH odustala od dodatnog oporezivanja honoraraca

Do sada je predano oko 280 tisuća prijava, iako su u poreznoj upravi očekivali oko 750 tisuća. Rok istječe u srijedu u ponoć, ali velikih gužvi od ranijih godina u poreznim uredima nema jer više ne vrijede brojne olakšice.

>> Porez do sada prijavilo 316.514 građana

'Treba napomenuti za sve one koji su dužni podnijeti godišnju poreznu prijavu a ne podnesu je na vrijeme postoje određene kazne koje su od 5 tisuća do 500 tisuća kuna', rekao je Marko Buljan iz Porezne uprave.

Porez moraju prijaviti obrtnici i oni koji vode poslovne knjige, radnici koji su radili honorarno ili su ostvarili plaće kod dva ili više poslodavca te oni koji imaju primanja u inozemstvu. Ove godine prvi put neće biti masovnih isplata povrata poreza. Od kada su ukinute porezne olakšice, na šalterima nema gužvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene