Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Premalo parkiralište

FOTO: Invalidima onemogućen ulaz u Arenu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobe s invaliditetom, čini se nisu poželjne u zagrebačkoj Areni, tvrdi jedna naša čitateljica. Iako Arena ima sve prilagodbe za osobe u kolicima parkiralište je za vrijeme koncerta Prljavog Kazališta, prema riječima naše čitateljice, bilo namijenjeno samo VIP osobama kao i dizalo, a osobe s invaliditetom o tome nitko nije obavijestio već su to saznali nakon što su kupili karte, došli na koncert i teškom mukom ušli u dvoranu.

Čitateljica nam je napisala kako se neugodno iznenadila kada je došla u Arenu na koncertu Prljavog Kazališta. Naime, garaža ispod Arene bila je prazna, navodno rezervirana za VIP osobe, dok za posjetitelje nije bilo parkirališta. Ipak, policijski su joj službenici dozvolili parkiranje na obližnjem parkiralištu na vlastitu odgovornost, koje je bilo prekriveno ugaženim snijegom i ledom po kojem se teško kretati, posebno u kolicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..." Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

'Kada smo izašli ubrzo smo shvatili da ne možemo ući na ulaz za građanstvo jer je nepristupačan osobama u kolicima jer ima tridesetak stuba. Redari, koje smo pitali kamo trebamo ići, uputili su nas na rampu za osobe s invaliditetom, međutim ta rampa nije u funkciji iz nepoznatog razloga. Potom redari nisu znali što bi s nama te su nas slali od jednog do drugog, tri puta u krug oko Arene dok se netko od njih nije dosjetio da postoji i dizalo. Nakon najmanje 20 minuta razmatranja gdje se dizalo nalazi te ponovne šetnje od redara do redara na -4°C konačno su našli dizalo. No kada smo do njega došli nisu nam dozvolili ulazak u isto jer je dizalo bilo namijenjeno također VIP posjetiteljima', požalila nam se čitateljica koja je ipak uspjela ući na koncert zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću koji je naišao u tom trenutku i pustio je u 'VIP' dizalo.

>> Prljavci priredili tulum za više od 20.000 ljudi

Čitateljica se pita je li osobama s invaliditetom uopće dopušteno ići na koncerte te moli organizatore da 'pomagala koja su već izgrađena za osobe s invaliditetom stave u funkciju istih, a ne tzv. VIP osoba'.

Drugi nam je čitatelj poslao fotografije na kojima je parkiralište ispred zgrada na Laništu u blizini Arene, u nedostatku parkirnih mjesta, pretrpano. Posjetitelji zbivanja koja se ondje događaju prisiljeni su parkirati 'gdje stignu'.

'Parkiralo se na pločniku, zelenim površinama, cesti itd., samo stotinjak metara od dvorane gdje su kružili pauci i policija ne poduzimajući ništa. Kad je sve završilo svi su izlazili na uličicu pokraj hotela, jer nema nikakvih oznaka za izlaze na obilaznicu. Kolone su bile strašne, a to je trajalo oko sat vremena. Policije nije bilo nigdje', požalio se čitatelj na večer otvorenja Arene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene