Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA S VATROM JOŠ TRAJE

Osiguran smještaj za ljude koji bježe od požara: Škola u Bilicama spremna za prihvat mještana i turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite grada Šibenika odlučio je da će se neće narediti evakuacija Zatona i Rasline, mjesta u čijoj se blizini vatrogasci još uvijek bore s požarom. Također je odlučeno da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta.

Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Šibenika donesena je odluka da se neće narediti evakuacija Zatona i Rasline, ali da će se Osnovna škola u Bilicama pripremiti za prihvat stanovnika tih mjesta, kao i turista koji na vlastiti zahtjev žele provesti noć dalje od opožarenog područja.

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POŽARI BJESNE VELIKA VIDEO I FOTOGALERIJA Pogledajte nove snimke borbe s vatrenom stihijom u Dalmaciji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pomogli i građani Djeca ostala okružena dimom na obali u Raslini: U pomoć stigla Lučka kapetanija i prevezla ih u Bilice

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, dvadesetak osoba s područja spomenutih mjesta, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu. Mještani koji su se, u strahu od požara, u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama.

U Cvjetnom domu u Šibeniku smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Stožer na punoljetno stanovništvo Zatona i Rasline apelira da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe, budu od pomoći gasiteljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene