Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za zlouporabu položaja

Oslobođeni otac i sin Sučić, osnivači Gospodarsko-kreditne banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnici i osnivači Gospodarsko-kreditne banke otac i sin 61-godišnji Izidor i 31-godišnji Ivan Sučić te 40-godišnji Robert Buić su na Županijskome sudu u Puli nepravomoćno oslobođeni optužbe za zloporabu položaja i ovlasti te za poticanje na zloporabu.

Oca i sina Izidora i Ivana optužnica je teretila da su kao odgovorne osobe bivše Gospodarsko-kreditne banke zlorabili položaj i ovlasti, to jest da su Robertu Buiću pribavili imovinsku korist od 500 tisuća kuna tako što je odobreni kredit GKB-a oštećeniku E.K. iz Pule uplaćen na račun Ivana Sučića, a zatim Buića.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Slika nije dostupna strava u ruščici Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom?

Buić je tim novcem uvećanim za kamate otkupio tražbinu banke prema oštećeniku koji je za kredit založio dio kuće pa je vlasnik nekretnine postao Buić. Objašnjavajući oslobađajuću presudu, sutkinja Marija Budimir je rekla kako je nepobitno dokazano da su E.K. i njegova kći uzeli kredit od Gospodarsko-kreditne banke te da se kći zadužila najprije kod Buića.

Po riječima sutkinje Marije Budimir, u tom je predmetu bila riječ o pozajmici novca uz kamatu koja nije primjerena i najpoštenija, ali, kako je rekla, 'tada se govori o nekom drugom kaznenom djelu koje, međutim, nije bilo dio optužnice'. Dodala je da su sve transakcije učinjene u skladu sa zakonom pa zato u slučaju optuženika nije bilo zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu. Inače, otac i sin Sučić te Robert Buić uhićeni su u veljači 2007. godine te su jedno vrijeme proveli i u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene