Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ako želite moć morate učiti’

‘Oskari znanja’ najboljim hrvatskim učenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović uručili su danas ‘Oskar znanja’ učenicima - pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju te priznanje njihovim mentorima, a u obraćanju nagrađenima ministar Jovanović rekao je kako su oni budućnost Hrvatske.

Ove školske godine naši učenici natjecali su se na 14 raznih međunarodnih natjecanja na kojima su 192 učenika osvojili jedno od prva tri mjesta. U Hrvatskoj je na raznim natjecanjima osnovnih i srednjih škola sudjelovalo više od 136 tisuća učenika koje je pratilo 16.136 učitelja i mentora nastavnika, istaknuto je na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

Čestitajući nagrađenim učenicima i njihovim mentorima ministar Jovanović naglasio je da nema boljeg zaključenja školske godine od dodjele priznanja najboljim učenicima. Poručio im je da su oni hrvatska budućnost dodavši kako je ‘znanje moć; a mi smo zemlja znanja i ako želite moć morate učiti’.

Zahvalio je i njihovim mentorima, nastavnicima i učiteljima kazavši da hrvatska budućnost ovisi o njima. Ministar Jovanović naglasio je da nam uzalud opremljene škole i nadareni učenici bez nastavnika i učitelja.

Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović čestitavši nagrađenim učenicima rekao je da mogu biti ponosni na ono što su postigli. Impresivne su brojke učenika koji su sudjelovali na pojedinim natjecanjima znanja a danas su nagrađeni oni najbolji među njima, dodao je. Pohvalio je rad njihovih učitelja i mentora, rekavši da ovi rezultati pokazuju kako oni vole svoj posao. Podsjetio je i da u vremenima kada se govori o štednji nisu smanjena sredstva za natjecanja što govori da su talent i izvrsnost prepoznati. (Hina)

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Slika nije dostupna Svima omogućen odlazak na fakultet 'Svi koji završe trogodišnju školu moći će besplatno upisati četvrti razred'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene