Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječko Gradsko poglavarstvo prihvatilo prijedlog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog ovogodišnjeg gradskog proračuna, u iznosu od 547,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Gordan Matković (HSP) istaknuo je kako je to do sada najveći osječki gradski proračun, a koji se, kako drži, temelji na realnim financijskim pokazateljima i u kojemu se nalazi i 43,7 milijuna kuna viška prihoda iz prošle godine.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Slika nije dostupna Dan poslije Čuvari Varšavske sele pred Gradsko poglavarstvo

Planom prihoda predviđeno je da najveći dio, oko 46 posto, čine porezni prihodi, a ova će gradska uprava zahtijevati kvalitetniju naplatu svojih potraživanja, posebice komunalnog doprinosa i komunalne naknade, gdje postoje značajni dugovi fizičkih i pravnih osoba, kazao je Matković ocijenivši kako je zbog višemjesečne krize gradske vlasti došlo do pada discipline u plaćanju ovih obveza.

Gradonačelnik Matković rekao je kako ovogodišnji proračun ne predviđa nova kreditna zaduženja grada, osim davanja jamstva Gradskom prometnom poduzeću (GPP) za projekt širenja tramvajske mreže.

Dodao je kako će proračunom biti obuhvaćena sva obećanja iz koalicijskog sporazuma HSP-a, SDP-a, HNS-a, HSU-a u i Zelenih Hrvatske (ZH), uključujući božićnicu umirovljenicima te isplatu 4000 kuna iz gradskog proračuna za svako novorođeno dijete u Osijeku.

Kako je istaknuto, proračunom su predviđeni i projekti obnove trgova Lavoslava Ružičke i bana Josipa Jelačića, uređenja lijeve obale Drave, ali i povećanje plaća za neke proračunske korisnike, na temelju obveza utvrđenih kolektivnim ugovorom,

Ocijenivši kako prijedlog proračuna sadrži projekte koji jamče ispunjavanje obećanja iz predizborne kampanje, Matković je rekao kako očekuje da će sjednica Gradskoga vijeća biti sazvana za 25. travnja i da će prijedlog proračuna na njoj biti prihvaćen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene